NaslovnicaNovostiŠesti korizmeni petak

Šesti korizmeni petak

Šesti korizmeni petak u crkvi sv. Ante na Šubićevcu održan je molitvom križnog puta u 18.15h s nakanom za obraćenje grešnika. Svetu misu u 19h predvodio je fra Mario Radman, župnik i gvardijan.
Posljednjih nekoliko dana u evanđelju se stalno spominje Isusova povezanost s Ocem. Neki Židovi i dalje ostaju tvrdoglavi, nepopustljivi, dok su na kraju ulomka ipak mnogi povjerovali u Isusa. Ovim nepopustljivim Židovima i dalje je samo stalo za Isusovim zemaljskim podrijetlom jer je za njih Isus tek običan čovjek. Po drugi puta Židovi uzimaju kamenje da Isusa ubiju. Kao da za sobom nose kamenja i čekaju prigodu da Isusa kamenuju. Isus primjećuje da govorom više ne može ništa postići pa poziva Židove da gledaju njegova djela. Kako netko može činiti dobra djela ako je zao? Međutim, Židove to nije briga nego im je sablazno čuti da se Isus pravi Bogom.
On im uzvraća riječima psalma na što ih ponovo poziva da vjeruju njegovim djelima. Potom odlazi na onu stranu Jordana gdje je krstio Ivan. Tamo su ljudi povjerovali Isusu, ponajviše jer je činio znamenja koja kod Ivana nisu vidjeli. Za razliku od Židova, ljudima s one strane Jordana bila su dovoljna samo djela da povjeruju Isusu. Što je tebi (bilo) potrebno da povjeruješ Isusu? Na čemu se temelji tvoja vjera u Boga – na djelima ili na riječima? I što misliš, što je važnije od toga?
Povezani članci

Najnovije vijesti