NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (9. – 16. listopada 2022.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (9. – 16. listopada 2022.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

LISTOPADSKA  POBOŽNOST u 17.30 sati.

28. nedjelja kroz godinu

 

NEDJELJA

(9. listopada)

Preko župne svete mise u 9.30h imat ćemo jedno snažno svjedočanstvo, oca petero djece Zlatka Krznarića iz Čakovca, autora knjige ”Ti si svjedok”. 
PONEDJELJAK

(10. listopada)

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

FRAMA ima susret u 20.30 sati. Pozivamo mlade da se pridruže Frami.

UTORAK

(11. listopada)

Svakog utorka navečer u 19 sati slavimo svetu misu za sve žive i pokojne štovatelje sv. Ante. Nakon mise molimo zavjetnu molitvu u čast sv. Ante.

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

Nakon večernje mise susret Franjevačkog Svjetovnog Reda.

SRIJEDA

(12. listopada)

Susret prezidija Marijine legije – međunarodna laička organizacija u 16.30 sati.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.30 sati.

ČETVRTAK

(13. listopada)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 18 sati u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.

Kateheze za PRVOPRIČESNIKE u 10 i 16 sati (ovisno o smjeni djece u školi).

PETAK

(14. listopada)

Kateheze za KRIZMANIKE u 15 i 16 sati.
SUBOTA

(15. listopada)

Sv. Terezija Avilska, djevica i crkv. naučiteljica (spomendan)

Ministranti u 11 sati.

Kateheze za učenike 5. razreda u 16 sati.

Kateheze za predkrizmanike (7. razred) u 16 i u 17 sati.

NEDJELJA

(16. listopada)

Iduća nedjelja je NEDJELJA ZAHVALNOSTI za Božja dobročinstva i plodove zemlje, prigodno ćemo obilježiti preko dječje misi u 11h.

 

U nedjelju, 16. 10. obilježit ćemo 31. obljetnicu smrti generala bojnika Blage Zadre zapovjednika obrane Borova Naselja preko večernje svete mise u 18 sati, a nakon mise ćemo u mimohodu sa svijećama uputiti do grafita Blage Zadre na Šubićevcu, gdje ćemo odati počast molitvom odriješena za pokojnog generala kao i za sve pokojne branitelje u domovinskom ratu. Ponesite lampione.

 

OSTALE OBAVIJESTI:

 

  • LISTOPADSKA POBOŽNOST. Marijin mjesec. Svaku večer u 17.30 sati je listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad, je mjesec Svete Krunice. U nakani krunice, svaki dan ćemo moliti za potrebe obitelji u našoj župi, krunicu će predvoditi razne katehetske grupe u našoj župi. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da dođete na molitvu sv. krunice svaki dan u crkvi sv. Ante.
  • Započelo je jesensko miroljubivo bdjenje Inicijative „40 dana za život“ koje traje do 6. studenoga u 38 hrvatskih gradova, na 40 mjesta bdjenja. U našem gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik molitva i bdijenje se održava svakim danom od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta.
  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat svakog četvrtka u Župi Srca Isusova na Baldekinu.
  • Franjevački samostan i župa sv. Ante u Šibeniku organizira HODOČAŠĆE U SVETIŠTA ITALIJE od 6. do 12. studenog 2022. Kroz to vrijeme posjetit ćemo 10 mjesta i upoznati se s bogatom duhovnom i materijalnom baštinom južne Italije. Više informacija na webu i prigodnim plakatima. Prijave kod gvardijana fra Marija Radmana. Još je ostalo nekoliko slobodnih mjesta.
Povezani članci

Najnovije vijesti