RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (8. – 15. prosinca 2019.)

 

Druga nedjelja došašća

 

Ponedjeljak: Bezgrešno začeće BL. DJ. MARIJE (svetkovina)

Petak: sv. Lucija, djevica i mučenica (spomendan)

Subota: Liturgija kvatri; sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkv. naučitelj (spomendan)

NEDJELJA

(8. prosinac)

Doček sv. Nikole za djecu do 4. razreda (uključivo) osnovne škole. Susret djece sa sv. Nikolom biti će nakon župne svete mise oko 11h sati u crkvi sv. Ante. Uz prigodan program, sv. Nikola će podijeli darove djeci.
PONEDJELJAK

(9. prosinac)

Franjevačka mladež – Frama u 20.30 sati.
UTORAK

(10. prosinac)

Franjevački svjetovni red (OFS-a) svoj susret ima u 18.30h.
 

SRIJEDA

(11. prosinac)

Probe pjevanje: Zbor sv. Ante u 18.30h; Dječji zbor ”Ljiljani” u 17.30h

Likovno-kreativna radionica i Dramska grupa u 17.30 sati.

ČETVRTAK

(12. prosinac)

Vjeronauk za prvopričesnike: u 10h i 17h.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 18h u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.

NEDJELJA

(15. prosinac)

Nedjelja Caritasa – dan posvećen brizi za najpotrebnije, kako bi i oni radosno doživjeli božićne blagdane. Župni Caritas, Franjevački Svjetovni Red i Frama Šubićevac povodom Nedjelje Caritasa, organiziraju AKCIJU PRODAJE KOLAČA, ali i prikupljanje živežnih namirnica (ulja, brašna, tjestenine, šećera,…) za potrebe socijalno ugroženih obitelji iz naše župe. Svoje namirnice možete donijeti u prostorije caritasa kroz ovaj tjedan od 17h do 18h (utorak i petak). Milostinja koja se na misama prikupi ide za Caritas.

 

  • Započinje zimski kvatreni tjedan u kojem su kršćani pozvani na intenzivniju molitvu te djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen kršćanskog dobrotvornosti i zahvaljivanju za Božja dobročinstva. Tjedan završava liturgijom kvatri u subotu, 14. prosinca.
  • Mise zornice u našoj crkvi svakog dana, osim nedjeljom, u 30 sati.
  • Župnik će pohoditi starije i bolesne u našoj župi (u ponedjeljak, 12.) koji se žele ispovjediti i pričestiti za Božić. Prijavite svoje starije i bolesne u župni ured ili poslije svetih misa!
  • Na stoliću za duhovni tisak možete uzeti plan rasporeda za blagoslov obitelji.
  • Božićne svijeće možete uzeti u sakristiji poslije svetim misa.
  • Jednolisni kalendar za 2020. god. u izdanju našeg Franjevačkog samostana i Župe dijelit ćemo kao i dosada u blagoslovu obitelji, ali se može uzeti i u sakristiji nakon svetih misa.
  • Pozivamo Vas večeras (8. 12.) na DUHOVNI KONCERT – Večer slavljenja. Gosti su Matej Galić i slavljenički tim “Yeshua”, iz Osijeka koje zadnje dvije godine služe kroz slavljenje na evangelizacijskim susretima i seminarima. Sveta misa je u 18h koju će animirati naši gosti, nakon mise slijedi svjedočanstvo samog Mateja Galića, a oko 19h započinje koncert. Dođimo na večer slavljenja Boga pjesmom i molitvom. DOŠAŠĆE – s vjerom iščekujemo Kristov dolazak.