NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (5. – 12. prosinca 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (5. – 12. prosinca 2021.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (Župna misa), 11h (Dječja i obiteljska misa)

i 18h (Misa za mlade)

 

Svete mise preko tjedna u: 6.30 sati (Misa zornica) i 18 sati.

Pola sata prije večernje mise moli se krunica.

 

 

 

 

 

NEDJELJA

(5. prosinca)

Započinje zimski kvatreni tjedan u kojem su kršćani pozvani na intenzivniju molitvu te djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen kršćanskog dobrotvornosti i zahvaljivanju za Božja dobročinstva.

Tjedan završava liturgijom kvatri u subotu, 11. prosinca.

PONEDJELJAK

(6. prosinca)

Sv. Nikola, biskup

Probe za zbor sv. Ante u 18.30h.

FRANJEVAČKA MLADEŽ – FRAMA u 20.30h.

UTORAK

(7. prosinca)

Sv. Ambrozije, biskup i crkv. naučitelj (spomendan)

Probe za dječji zbor ”Ljiljani” u 19h.

SRIJEDA

(8. prosinca)

SVETKOVINA BEZGRJEŠNOG ZAČEĆA BDM. Posebno se slavi u župi Crnica.

Pozivamo Vas na završetak Godine sv. Josipa. POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.15h, a sveta misu u 18h, kada ćemo zatvoriti Godinu u čast sv. Josipa.

ČETVRTAK

(9. prosinca)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.
SUBOTA

(11. prosinca)

Liturgija kvatri.

Ministranti imaju susret u 11h.

NEDJELJA

(12. prosinca)

TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA. Nedjelja Caritasa – dan posvećen brizi za najpotrebnije, kako bi i oni radosno doživjeli božićne blagdane. Župni Caritas, Franjevački Svjetovni Red i Frama Šubićevac povodom Nedjelje Caritasa, organiziraju AKCIJU PRODAJE KOLAČA. Molimo sve vjernike da se uključe u akciju i da donesu kolače u subotu, 11. 12.  do 18h u veliku župnu dvoranu našim volonterima. Sav prihod od prodaje kolača ide za liječenje naše Kiare Goršić. Milostinja koja se na misama prikupi ide za Caritas.

 

 Ostale obavijesti:

  • Mise zornice u našoj crkvi svakog dana, osim nedjeljom, u 30 sati.
  • Na stoliću za duhovni tisak možete uzeti PLAN RASPOREDA ZA BLAGOSLOV OBITELJI. Zbog situacije oko pandemije i ove godine za blagoslov obitelji se trebalo prijaviti. Stoga, svećenik ide u blagoslov samo onim obiteljima koji su se prijavili. Ostali župljani ako žele svećenik dođe u blagoslov mogu se prijaviti naknadno i u određenom terminu koji se nalazi na letku mogu očekivati svećenika. Oni vjernici koji ne žele na ovakav model mogu doći svaki dan u crkvu na svetu misu u 18h i na blagoslov obitelji. Zato otvorite vrata svoga srca Bož­jem blagoslovu i Božjoj milosti.
  • U iduću nedjelju, 12. 12. , molimo sve one koji su se uključili u našu MISIJSKU AKCIJU pod nazivom 1KN=1OBROK, da donesu svoje misijske kutijice i ostave ispred oltara. Ovom akcijom pomažemo misiji u Zambiji u Africi koju vodi don Boris Dabo.
  • Tiskani su jednolisni kalendari za 2022. god. u izdanju našeg Franjevačkog samostana i Župe sv. Ante. Osim jednolisnih imamo kalendare od 13 listova, zatim božićne svijeće, tamjan i lumine. Možete uzeti u sakristiji svakim danom nakon svetih misa.
  • SVETA ISPOVIJED PRIJE BOŽIĆA. Svakim danom pola sata prije večernje svete mise svećenik je raspolaganju za svetu ispovijed u sakristiji. Zajednička ispovijed za cijelu župu će biti 23.12. u 17.30h.
  • Pohod starijim i nemoćnima u našoj župi (četvrtak, 12.) koji se žele ispovjediti i pričestiti za Božić. Prijavite svoje starije i bolesne u župni ured ili poslije svetih misa!
  • U iduću nedjelju, 12. 12. 2021., pozivamo Vas na predstavljanje knjige ”CJEPIVO: DA ILI NE? Moralno rasuđivanje u vrijeme korone” prof. dr. sc. don Josipa Mužića, pročelnika Katedre za filozofiju na splitskom KBF-u. Don Josip će nam uz ostale predavače predstaviti svoju novu knjigu čiji sadržaj „ulazi u najinteresantniji trenutak ljudskog društva i pridonosi javnoj raspravi iz filozofsko-teološke perspektive, otvarajući široku interdisciplinarnu raspravu”. Predstavljanje knjige će biti u velikoj samostanskoj dvorani s početkom u 19h.

 

Povezani članci

Najnovije vijesti