RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (5. – 12. ožujka 2023.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati. Pola sata prije večernje mise moli se krunica.

DRUGA KORIZMENA NEDJELJA – PAČISTA

 

PONEDJELJAK

(6. ožujka)

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(7. ožujka)

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecuu 17.30 sati.

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

SRIJEDA

(8. ožujka)

Susret Marijine legije u 16.30 sati.

8. SRIJEDA – VELIKA DEVETNICA U ČAST SV. JOSIPA u 17.30 sati.

Tema: Zagovor svetog Josipa.

ČETVRTAK

(9. ožujka)

Kateheze za prvopričesnike u 10 i 16 sati.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

Animira bend TALITA KUM.

PETAK

(10. ožujka)

Kateheza za krizmanike u 16 sati (svi dolaze).

3. KORIZMENI PETAK. Pobožnost križnog puta u 17.15 sati.

Sveta misa s prigodnom propovijedi u 18 sati. Tema: Sv. Kamilo de Lellis. Korizmeni hod ”kroz razmatranje lica svetaca” želimo otkriti životopise svetaca i svoje vlastito ljudsko lice ono koje Bog želi i ljubi. Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmeni hod i pripremu za našu najveću svetkovinu Uskrsa.

SUBOTA

(11. ožujka)

Ministranti u 11 sati.

Župna kateheza za 4. i 5. razred u 16 sati.

Župna kateheza za 6 i 7. razred u 17 sati.

NEDJELJA

(12. ožujka)

3. KORIZMENA NEDJELJA.  

U nedjelju, 12. ožujka nakon večernje u samostanskog dvorani s počekom u 19h, Inicijativa ”40 dana za život”  vas poziva na tribinu o temi majčinstva, u sklopu koje će se prikazati dokumentari film „40 dana…“ i upoznati vas na koje sve načine „Centar za život – Split„ konkretno pomaže trudnicama u potrebi. Svoje iskustvo rada sa trudnicama s vama će podijeliti Marija Šošić, voditeljica Centra za život.

 

 

OSTALE OBAVIJESTI:

 

  • MOLITVENO BDIJENJE INICIJATIVE “40 DANA ZA ŽIVOT” koje traje do 2. 4. svakim danom od 08 – 20 sati kod Opće bolnice Šibenik.Dragi župljani, potičemo vas na sudjelovanje u molitvi za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta, za obraćenje medicinskog osoblja, pod geslom: Evo ti majke! (Iv 19,26)
  • FRAMA ŠUBIĆEVAC organizira KORIZMENU HUMANIRATNU AKCIJU od 1. korizmene nedjelje do 3. korizmene nedjelje. Ovom akcijom framaši su odlučili pomoći udruzi ”Dobra volja” iz Sesveta te samohranoj majci s petero djece. Framaši će nedjeljama od 9h do 12h te od 17 do 19h u župnoj dvorani prikupljati hranu s duljim rokom trajanja, odjeću, školski pribor i higijenske potrepštine za djecu i majke. Pozivamo sve vjernike dobre volje da se uključe u ovu humanitarnu akciju. Sve ostale informacije možete vidjeti na plakatima naše oglasne ploče.
  • Hrvatski Caritas prikuplja pomoć za stradale u potresu u Turskoj i Siriji. Stoga, u dnu crkve je postavljena kutija u kojoj možete ostaviti svoj novčani prilog za stradale u potresu. Stradalima u Turskoj i Siriji moguće je pomoći i pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa: 060 90 10 (0,83 eura po pozivu, PDV uključen).
  • Franjevački samostan i župa sv. Ante Padovanskog organizira KORIZMENO HODOČAŠĆE MLADIH U MEĐUGORJE u subotu, 3. 2023. Prijave nakon večernjih svetih misa kod župnika. Troškovi su 35 € (uračunat ručak.) Plaćanje po prijavi. Detaljan program hodočašća možete vidjeti na plakatu ili na našoj web stranici.
  • Franjevački samostan sv. Ante Padovanskog u Šibeniku organizira HODOČAŠĆE U RIM I ASIZ od 9. do 15. travnja 2023. Više informacija o samom hodočašću možete pročitati na webu i prigodnim plakatima. Vodič hodočašća je fra Šimun Markulin. Prijave sa uplatom kod gvardijana fra Maria Radmana.