NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (4. – 11. rujna 2022.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (4. – 11. rujna 2022.)

23. nedjelja kroz godinu

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 19h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 19 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se sv. Krunica u 18.30 sati.

PONEDJELJAK

(5. rujna)

Sv. Majka Terezija iz Kalkut, redovnica (Spomendan). Utemeljiteljica Družbe sestara misionarki ljubavi.

Započinje nova školska i vjeronaučna godina.

Dragoj našoj djeci želimo sretnu i uspješnu školsku i vjeronaučnu godinu, a posebno prvašićima kojima je to početak novoga životnog razdoblja.  

UTORAK

(6. rujna)

Svakog utorka navečer u 19 sati slavimo svetu misu za sve žive i pokojne štovatelje sv. Ante. Nakon mise molimo zavjetnu molitvu u čast sv. Ante.
SRIJEDU

(7. rujna)

Sv. Marko Križevčanin, svećenik i mučenik (Spomendan)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.30h.

ČETVRTAK

(8. rujna)

ROĐENJE BDM – MALA GOSPA (Blagdan)

Svečano se slavi u Župi Gospe van Grada u Varošu.

Središnjim euharistijskim slavljem u 18 sati predsjeda mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup.

Sveta misa toga dana u našoj župi samo u 7h, nema večernje svete mise.

PETAK

(9. rujna)

ZAZIV DUHA SVETOGA povodom početka nove školske i vjeronaučne godine za OSNOVNOŠKOLCE. Svečano ćemo obilježiti svetom misom u petak, 9. rujna u 17 sati. Pozivamo sve učenike, njihove učitelje, profesore i roditelje da dođu na svetu misu, gdje ćemo moliti za početak škole, blagosloviti djecu  i njihove školske torbe i udžbenike.

Prilika za svetu ispovijed pola sata prije svete mise.

SUBOTA

(10. rujna)

HODOČAŠĆE NA UDBINU povodom DANA HRVATSKIH MUČENIKA u subotu, 10. rujna 2022. Polazak je u 6.30h ispred crkve sv. Ante na Šubićevcu. Cijena je 200 Kn. (uračunat prijevoz i ručak).

Prijave u sakristiji kod župnika.

NEDJELJA

(11. rujna)

24. NEDJELJA KROZ GODINU

ZAZIV DUHA SVETOGA povodom početka nove školske i vjeronaučne godine za SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE, svečano ćemo obilježiti preko večernje svete mise u 19 sati.

 

Ostale obavijesti:

  • Pozivamo sve mlade od 14. do 30 god. (osmaši, srednjoškolci i studenti) koji žele poput sv. Franje Asiškoga naučiti sretno živjeti, da se priduže našoj franjevačkoj mladeži Frami. Susreti se održavaju ponedjeljkom u 20.30 sati.
  • Pozivamo djecu koja žele postati članovi našeg dječjeg zbora ”Ljiljani”, da dođu na upis i probu u nedjelju, 11. 9. u 10.30h u župnu dvoranu. Voditeljica je Tina Banovac. Dječji zbor pjeva preko dječje sv. mise u 11 sati.
  • Započinju susreti za članove Franjevačkog Svjetovnog Reda – OFS. Susret počinje u utorak, 6. 9. u 19.30 sati u župnoj dvorani. Pozivamo nove članove koji žele postati simpatizeri i koji žele rasti u franjevačkoj duhovnosti da dođu u Svjetovni Red.
  • Franjevački samostan i Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu vas poziva na prikazivanje filma “RAZGOVOR”, Dominika Sedlara, u srijedu, 14. rujna 2022., s početkom u 19.30h u velikoj samostanskoj dvorani. Nakon sjajne premijere i odličnih komentara nazočnih, odlična režija i gluma dvoje engleskih glumaca (Caspar Phillipson i Dylan Turner) uz nekoliko hrvatskih (Doris Pinčić, Kruno Bakota…) nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ne propustite ovaj film koji prikazuje jedini razgovor između nadbiskupa Stepinca i Tita. Pogledajte kako je Stepinac rekao Titu NE! Cijena karte 30 kn. Sav prihod ide za Željku Jurić, poznata je kao djevojka u plavom kaputicu iz Vukovarske kolone, koja otvara muzej za djecu stradalom u domovinskom ratu u selo Berak pored Vukovara.
  • Pred nama je još jedan Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u subotu, 17. 9. 2022. u Bjelovaru, pod geslom “Gore srca”. Želja nam je da se i mladi iz naše župe prijave za ovaj susret! Pozivamo mlade da se mogu prijaviti kod župnika nakon svetih misa.
  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat počinju u četvrtak, 15. rujna u 20h u Župi Srca Isusova na Baldekinu.
  • Od ponedjeljak, 9. do petka, 9. 9. započinje predbračni tečaj u 19.30 na Baldekinu u Župi Srca Isusova!Nije se nužno prijaviti nego samo doći u naznačeni termin!
Prethodni članak
Sljedeći članak
Povezani članci

Najnovije vijesti