NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (31. siječnja – 7. veljače 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (31. siječnja – 7. veljače 2021.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i

18 sati (misa za mlade). Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati.

Pola sata prije večernje mise se moli sv. krunica.

ČETVRTA NEDJELJA KROZ GODINU 

PONEDJELJAK

(1. veljače)

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 19.30 sati.
UTORAK

(2. veljače)

BLAGDAN PRIKAZANJA GOSPODINOVA. SVIJEĆNICA.

Dan osoba posvećenog života.

Svete mise i blagoslov svijeća preko svetih misa u 7 i 18 sati.

SRIJEDA

(3. veljače)

SPOMENDAN SV. BLAŽA, biskupa i mučenika.

Nakon svetih misa u 7 i 18 sati je obred blagoslova grlagrličanje.

Pozivamo sve vjernike i djecu da dođu na blagoslov grla.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.15 sati. Treći dan DEVETNICE.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani”  u 19 sati.

ČETVRTAK

(4. veljače)

Kateheza za prvopričesnike u 10 sati (3.a) i 16 sati (3.b)

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata objavila je Dekret o misi u vrijeme pandemije. Naša župa će za završetak pandemije moliti svakog četvrtka na misi u 18 sati. Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise. Animira bend TALITA KUM.

PETAK

(5. veljače)

Kateheza za ovogodišnje kandidate za sv. krizmu:

prva grupa u 16 sati i druga grupa u 17 sati.

Prvi petak. Pobožnost Srcu Isusovu nakon večernje sv. mise.

Prigoda za sv. ispovijed.

SUBOTA

(6. veljače)

Ministranti imaju svoj susret u 11 sati.

Prva subota. Nakon večernje mise obnavljamo posvetu Župe Bezgrešnom Srcu Marijinu.

NEDJELJA

(7. veljače)

5. NEDJELJA KROZ GODINU

 

  • Pod geslom ‘’Riječi tvoje, Gospodine, srce slade” (Ps 19,9), i ove korizme u Župi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu, po drugi put, organiziramoČITANJE BIBLIJE „od korice do korice’’. Smisao čitanja Biblije je posvijestiti važnost Božje Riječi u našem životu. Čitanje Biblije će započeti na Prvu korizmenu nedjelju, 21. veljače 2021.,nakon dječje svete mise, i planiramo da sa čitanjem završimo na Drugu korizmenu nedjelju.  Od prijavljenih se očekuje da pola sata čitaju naglas Bibliju u crkvi sv. Ante na Šubićevcu u terminu za koji se prijave. Pri prijavi se upisuju dva čitača za jedan termin. Svaki čitač će čitati po pola sata, da u svakom trenutku Božju riječ jedna osoba čita, a barem jedna sluša. Nakon što se pročita zadnji redak oglasit će se zvona na crkvi. Prijave za čitanje Biblije započinju od nedjelje, 31. siječnja do subote, 20. veljače 2021., u sakristiji ili nakon svetih misa ispred crkve. Pozivamo sve vas župljane, i stare i mlade, da se u što većem broju odazovete kako bismo mogli napraviti raspored čitanja.
  • Dragi župljani, svećenik godišnje obilazi obitelji na području župne zajednice, s njima moli i blagoslivlja ih u Kristovo ime. Zbog posebnih okolnosti, prošle godine nismo mogli održati blagoslov obitelji u vremenu došašća – kako smo uobičavali do sada, nego je blagoslov prebačen u korizmeno vrijeme, prema odredbi našeg biskupa. Pozorni na upute crkvenih i civilnih vlasti, godišnji blagoslov i pohod obiteljima u našoj župi organizirat ćemo na drugačiji način, i to prema dva modela. Prvi model je pojedinačni i drugi model je zajednički blagoslov. Ovih dana će svaka obitelj poštom dobiti pismo i letak za oba modela, za koji ćete se moći odlučili.
  • “Dođite k Josipu”u župi smo započeli s godinom sv. Josipa. Svake srijede molimo pobožnost sv. Josipu u 17.15 sati i svakog 19. u mjesecu. Trenutno se nalazimo u devetnici devet srijeda, prije same svetkovine sv. Josipa.
  • Dragi župljani, svoja novčana sredstva za stradale u potresu možete ostaviti u kutiju koja se nalazi na dnu crkve. Naša župa skuplja novčane priloge za franjevačke župe s Bartola Apostola u Hrastovici i sv. Ivan Pavao II. u Petrinji. Sav prilog koji skupimo do 2. veljače ide na račun ovih župa za njihovu obnovu. STOGA POZIVAMO SVE KOJI MOGU DA U SVOJIM MOGUĆNOSTIMA POMOGNU.
  • Danas (nedjelja, 31. 1.) pola sata prije svetih misa naši volonteri skupljaju hranu u prostorijama župnog caritasa, za naše korisnike. Podjela hrane je svakog 13 u mjesecu od 17 do 18 sati.
Povezani članci

Najnovije vijesti