NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (30. rujna – 7. listopada 2018.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (30. rujna – 7. listopada 2018.)

Dvadeset i šesta nedjelja kroz god.

 

NEDJELJA

(30. rujna)

Spomendan sv. Jeronima, prezbiter i crkv. nauč.

Posebno ga slavi župa Meterize kao svoga zaštitnika.

Svečana sv. misa s procesijom započinje u 18h koju predslavi fra Jerko Kolovrat, župni vikar Gospe van Grada.

PONEDJELJAK

(1. listopad)

Sv. Terezija od Djeteta Isusa, (Spomendan)

Od 1. listopada večernje svete mise su u 18h.

Listopadska pobožnost, svaku večer u 17.30 sati.

Prvi dan TRODNEVNICE u čast sv. Franje Asiškog, prije večernje mise

UTORAK

(2. listopad)

Sv. Anđeli Čuvari (spomendan).

Listopadska pobožnost u 17.30 sati.

Drugi dan TRODNEVNICE u čast sv. Franje Asiškog, prije večernje mise.

 

SRIJEDA

(3. listopad)

Listopadska pobožnost, u 17.30 sati.

Treći dan TRODNEVNICE u čast sv. Franje Asiškog, prije večernje mise.

OBRED PREMINUĆA SV. OCA FRANJE, poslije večernje sv. mise. Pozivamo sve članove OFS-a i Frame, sve simpatizere i štovatelje na sudjelovanje u trodnevnici i svetkovini sv. Oca Franje.

ČETVRTAK

(4. listopad)

SVETKOVINA sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja Franjevačkog reda.

Svečano misno slavlje u 18h, a nakon sv. mise će biti euharistijsko klanjanje.

 

PETAK

(5. listopad)

Prvi petak – prigoda za ispovijed i pobožnost Srcu Isusovu.

Zajednica mladihFranjevačka mladež (Frama) naše župe ima redovito svoj susret

petkom u 20.30 sati.  Pozivamo mlade da se pridruže Frami.

 

SUBOTA

(6. listopad)

 Ministranti imaju svoj susret subotom u 11h. Pozivamo djecu da se pridruže.
 

NEDJELJA

(7. listopad)

Bl. Djevica Marija od Krunice. Gospa od Ružarija (Spomendan)

Preko večernje sv. mise u 18h će biti blagoslov Gospine krune. Krunu su darovale obitelj: Šunjerga, Šuperba i Hršak. Pozivamo vjernike da dođu na blagoslov krune.

Svete Mise nedjeljom i svetkovinama su u: 10 i 18h, a preko tjedna u: 7h i 18h

 

  • LISTOPADSKA POBOŽNOST. U Marijinu smo mjesecu. Svaku večer u 17.30 sati listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad, je mjesec Svete Krunice. U nakani krunice, svaki dan ćemo moliti za potrebe obitelji u našoj župi, krunicu predvode razne katehetske grupe u našoj župi. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da dođete na molitvu sv. krunice svaki dan u 17.30h u crkvi sv. Ante. ”Krunica je Marijina najdraža molitva…. Krunica je oružje koje se đavao najviše boji…” papa Adrijan V.
  • Započeo je župni vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike. Prvopričesnici četvrtkom u 10 i 17h), ovisno o smjeni djece. Krizmanici dolaze petkom u 16.30h. Ovaj tjedan djeca nemaju vjeronauk.
  • U župi imamo instrukcije iz engleskog i talijanskog djeci osnovne škole Petra Krešimir IV. utorkom u 16h u župnim prostorijama koje će držati Aida Zaninović. Od ove godine imamo instrukcije iz hrvatskog jezika koje se ponudila držati prof. Ana Peranić. Pa molim roditelje ili djecu da se jave župniku radi dogovora termina.
  • U utorak, 2. listopada 2018. poslije večernje sv. mise u 18h, a u sklopu drugog dana trodnevnice u čast sv. Oca Franje u župnoj dvorani će biti prikazivanje dokumentarnog filma Mir i dobro. Putevima sv. Franje. Autor filma je slovenski režiser, snimatelj i fotograf, Milan Vinčec. To je filmski prikaz života svetog Franje kronološki i geografski prati najvažnije etape njegovog svetačkog puta. Snimke originalnih lokacija i krajolika, koje dočaravaju čuvenu Franjinu intimnu sljubljenost s prirodom, popraćene su glazbenom podlogom i naracijom poznatih umjetnika.
  • Naši pjevački zborove (dječji, mladi i odrasli) imaju pjevanje prema rasporedu: Dječji zbor ”Ljiljani”, u srijedu, u 17.30h; Zbor mladih nedjeljom u 19h, Zbor sv. Ante u srijedu, 18.30h. Uzveličajte naša misna slavlja. ”Tko pjeva, dvaput moli”.
  • Upis u Likovnu – kreativnu radionicu za dobni uzrast od god. do 9. god. i Dramsku skupinu za dobni uzrast od 10. do 14. god. Roditelji koji se zainteresirani da njihova djeca pohađaju radionicu mogu uzeti UPISNICU sa stolića za duhovni tisak i doći sa djecom na prvi susret u petak, 5. listopada 2018. u 17h u župnu dvoranu.
  • Naš župni caritas promiče djelotvornu kršćansku ljubav prema najpotrebnijima u našoj župi. Primanje stranka: utorkom od 17 do 19 sati. Svakog 13 u mjesecu dijeli se hrana. Svoje novčane priloge za Caritas možete ostaviti u caritasovu škrabicu ili donijeti u caritasov ured utorkom. Namirnice i hranu za potrebne možete također dostaviti u ured. S obzirom da nas često pitate što je najpotrebnije, u nastavku Vam dajemo popis trenutno hitnih potrepština: konzerve (pelat, biži, grah, paštete…), tjestenina, riža, palenta, ječam, leća, juha iz vrećice, umaci, mlijeko, kava, čaj, keksi, čajni kolutići, dvopek, higijenska sredstva (wc papir, šampon, sapun, pasta za zube). Brašna, šećera i ulja trenutno imamo dovoljno. Odjeća se do daljnjega ne prima!
  • U Šibenskoj biskupiji je ponovno otvoreno Bračno i obiteljsko savjetovalište (BIOS-Život). Voditeljica savjetovališta je gospođa Marija Fridrich. Adresa je Fausta Vrančića 10 u Šibeniku, kod Nove crkve u staroj gradskoj jezgri. Radno vrijeme: jedan tjedan prijepodne, drugi popodne, naizmjenice: Ponedjeljak, srijeda i četvrtak: od 9 do 13h —- od 16 do 20h. Osnovna zadaća (BIOS –Život) je biti na raspolaganju zaručničkim i bračnim parovima koji traže savjet i pomoć.
  • Molitvena inicijativa ”40 dana za život” već po sedmi put pokreće molitvu u gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik od srijede 26. rujna do nedjelje 4. studenoga 2018. Molitva i bdijenje će se održavati svaki dan od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu i neka ovaj početak bude kraj pobačaju u tvome gradu. Inicijativa 40 dana za život najavljuje premijeru dokumentarnog filma „40 dana…“ u Katoličkoj Osnovnoj Školi 20. listopada 2018. u 20h, o rezultatima i plodovima te najveće međunarodne pro-life molitvene inicijative koja je utjecala na milijune ljudi. Dokumentarac je sniman u raznim dijelovima Hrvatske, te u Rimu, Budimpešti, Londonu i Houstonu. U njemu sudjeluju žene koje su pobacile, one koje su odlučile roditi, ali i muškarci koji su ranjeni pobačajem te su iznesena iskustva molitelja začetih silovanjem ili onih koji su mogli biti pobačeni.
Povezani članci

Najnovije vijesti

Najava: Ispovijed

NAJAVA: Prodaja kolača

Doček sv. Nikole

Susret Frame Šubićevac