NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (3. – 10. travnja 2022.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (3. – 10. travnja 2022.)

Svete mise nedjeljom:

9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i 19 sati (misa za mlade).

Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 19 sati. Pola sata prije večernje mise se moli sv. krunica.

Korizmi petakpobožnost križnog puta u 18.15 sati.

PETA KORIZMENA NEDJELJA – Gluha

Od danas se u crkvama zakrivaju križevi, kipovi i slike. Križ ostaje zastrt do obreda otkrivanja križa u bogoslužju Muke Gospodnje na Veliki Petak, a slike i kipovi sve do pred uskrsno bdjenje.

 

NEDJELJA

(3. travnja)

Pozivamo Vas na KORIZMENI KONCERTPivači sv. Jakova u 19h.

Večernju misu predvodi don Marinko Mlakić, generalni vikar šibenske biskupije.

PONEDJELJAK

(4. travnja)

Probe župnog zbora u 19.30h.

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 20.30h.

UTORAK

(5. travnja)

Susret prezidija Marijine legijemeđunarodna laička organizacija u 16.30h.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19h.

POBOŽNOST13 UTORAKA SV. ANTE“.  

Svakog utorka molitveno-liturgijski program započinje u 18.20h, a u 19h sveta misa s prigodnom propovijedi. Četvrti utorak predvodi fra Krešimir Mikelić, župnik Danila.

SRIJEDA

(6. travnja)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.30h.  
ČETVRTAK

(7. travnja)

Kateheza za prvopričesnike u 10 i 17h.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

Animira bend TALITA KUM.

Likovno-kreativna radionica u 17.30h.

PETAK

(8. travnja)

ŠESTI KORIZMENI PETAK. Pobožnost križnog puta u 18.15h (za obraćenje grešnika). Sveta misa u 19h. Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da dođu na ovaj zadnji korizmeni petak.
SUBOTA

(9. travnja)

Ministranti imaju susret u 11h.
NEDJELJA

(10. travnja)

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE. CVJETNICA – blagoslov maslin. grančica u 9.30h u samostanskom vrtu, zatim slijedi procesija i sveta misa. Grančice možete uzeti ispred crkve kao i radove naše likovno kreativne radionice (prilozi idu za potrebne župnog caritasa).

Procesija i sveta misa za cijeli grad je u katedrali (predvodi biskup) u 11h. Stoga u župi neće biti mise u 11h.

 

Ostale obavijesti:

  • ANTIĆEV ČETVRTAK. Svakog prvog četvrtka u mjesecu je dan molitve za čudo po fra Antinom zagovoru, ali i za čudo njegova zagovora u našim životima. U crkvi sv. Ante sljedeći je program: 30 – krunica; 19.00 – sveta misa. Nakon mise moli se za zagovor fra Ante Antića.
  • U petak, 8. travnja je tradicionalni Križni put grada Šibenika koji započinje u 16h na tvrđavi Barone na Šubićevcu. Pozivamo vjernike na sudjelovanje u ovoj pobožnosti.
  • Molim da prijavite svoje starije i bolesne za Uskrsnu ispovijed kako bi župnik mogao pohoditi u utorak, 12. travnja. USKRSNA ISPOVIJED za župu će biti u utorak, 12. travnja u 18h. Osim zajedničke ispovijedi, imate priliku za sv. ispovijed i svakim danom od 30h.
  • U svrhu uključenja što većeg broja vjernika u slavlje sinode na izlazu iz crkve možete uzeti UPITNIK, ispuniti ga i ubaciti u kutiju koja se nalazi na dnu crkve.
  • Korizmeno molitveno bdijenje Inicijative “40 dana za život” traje do 10. 4. svaki dan od 08 – 20 sati na mjestu bdijenja kod Opće bolnice Šibenik.Dragi župljani, potičemo vas na sudjelovanje u molitvi za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta, za obraćenje medicinskog osoblja.
  • POBOŽNOST 13 UTORAKA SV. ANTI“Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu.)” ovo su riječi što ih je izrekao papa Pijo XI. Svetog Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, danas moćni zagovornik kod Boga.

Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante, pozivamo vas na sudjelovanje u pobožnosti 13 utoraka svetom Anti. Svaki utorak do proslave sv. Ante Padovanskog (13. lipnja) molimo pobožnost za njegov zagovor. Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku. Utorak je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma preminuća ovog omiljenog sveca. Sveti je Ante “svetac svega svijeta”, a za našu Župu i svetište važan je i svih onih koji se njemu utječu. Svakog utorka molitveno-liturgijski program započinje u 18.20h. Nakon pobožnosti svetom Anti slijedi sveta Misa u 19h sa prigodnom propovijedi koju predvode braća franjevci. Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Ante Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom udijeli mir našem svijetu i učvrsti vjeru u našim obiteljima.

Povezani članci

Najnovije vijesti