RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (3. – 10. rujna 2023.)

9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i 19 sati (misa za mlade)

22. nedjelja kroz godinu

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 19 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se Sv. krunica u 18.30 sati.

 

PONEDJELJAK

(4. rujna)

Započinje nova školska i vjeronaučna godina. Dragoj našoj djeci želimo sretnu i uspješnu školsku i vjeronaučnu godinu, a posebno prvašićima kojima je to početak novoga životnog razdoblja.  
UTORAK

(5. rujna)

Sv. Majka Terezija iz Kalkut, redovnica (Spomendan)

Utemeljiteljica Družbe sestara misionarki ljubavi.

 

Svakog utorka navečer u 19 sati slavimo svetu misu za sve žive i pokojne štovatelje sv. Ante. Nakon mise molimo zavjetnu molitvu pred relikvijama sv. Ante.

SRIJEDA

(6. rujna)

Susret Marijine legije u 17.15h.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.30h. Molimo za naše obitelji.

ČETVRTAK

(7. rujna)

Sv. Marko Križevčanin, svećenik i mučenik (Spomendan)

Klanjanje pred Presvetim Sakramentom nakon večernje mise.

Klanjanje animira bend TALITA KUM.

PETAK

(8. rujna)

ROĐENJE BDM – MALA GOSPA (Blagdan)

Svečano se slavi u Župi Gospe van Grada u Varošu. Središnjim euharistijskim slavljem u 19 sati predsjeda mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup. Sveta misa toga dana u našoj župi samo u 7h. Večernje svete mise nema.

SUBOTA

(9. rujna)

Ministranti imaju svoj susret u 11 sati.

DUHOVNI KONCERTALAN HRŽICA i njegov gost: FRA MARIN KARAČIĆ na Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku. Početak koncerta u 20:30 sati. Stavite u svoje molitve ovaj događaj da večer molitve i slavljenja donese obilne milosti za naše obitelji i za naš grad.

NEDJELJA

(10. rujna)

23. NEDJELJA KROZ GODINU.

ZAZIV DUHA SVETOGA za početak nove školske i vjeronaučne godine. Svečano ćemo obilježiti preko svetih misa u 11 sati (osnovnoškolci) i 19 sati (srednjoškolci).

Pozivamo sve učenike, njihove učitelje, profesore i roditelje da dođu na svete mise, gdje ćemo moliti za početak škole, blagosloviti djecu, a najmanje pozivamo da donesu svoje školske torbe i udžbenike na blagoslov. Prilika za svetu ispovijed pola sata prije svete mise.

 

Ostale obavijesti:

 

  • Pozivamo članove dječjeg zbora ”Ljiljani” kao i ostalu djecu koja žele postati članovi našeg dječjeg zbora da dođu na upis i probu u nedjelju, 10. 9. u 10h u župnu dvoranu. Voditeljica je Tina Banovac. Dječji zbor animira pjevanje preko sv. mise u 11 sati.
  • Djeca koja žele postati ministranti, službenici Božjeg oltara, mogu se prijaviti u ministrantsku zajednicu naše župe. Ministrantski susreti svake subote u 11 sati.
  • Nastavljamo sa radionicom kreativnog plesa i pokreta za djecu od 4. do 12. godina Radionica se odvija u župnoj dvorani svakog utorka u 17 sati. Voditeljica radionice je Miljenka Mikulandra, instruktorica klasičnog plesa baleta.
  • Započinju susreti za članove Franjevačkog Svjetovnog Reda – OFS. Susret je u utorak, 5. 9. u 19.30 sati u župnim prostorijama. Poseban poziv novim članovima koji žele postati simpatizeri i koji žele rasti u franjevačkoj duhovnosti da dođu u Franjevački Svjetovni Red.
  • Pozivamo sve mlade od 14. do 30 god. (osmaši, srednjoškolci i studenti) koji žele poput sv. Franje Asiškoga naučiti sretno živjeti, da se priduže našoj franjevačkoj mladeži Frami. Susreti se održavaju ponedjeljkom u 20.30 sati. Prvi susret je 11. 9. 2023.
  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat počinju u četvrtak, 14. rujna u 20h u Župi Srca Isusova na Baldekinu.
  • Od ponedjeljka, 4. do petka, 8. 9. traje predbračni tečaj s početkom u 19.30 sati na Baldekinu u Župi Srca Isusova!Nije se nužno prijaviti nego samo doći u naznačeni termin!
  • Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu pokreće projekt za našu župnu crkvu sv. Ante na Šubićevcu, tj. ugradnja klima. Naša crkva nema grijanje i nema hlađenja, odnosno ima sustav koji je ugrađen ali koji se nikad nije aktivirao jer iziskuje veliki trošak kojeg Župa ne može pokrivati. Stoga, kako bi mogli riješiti da u našoj crkvi preko svetih misa preko ljeta bude malo ugodnije, a zimi toplije započinjemo skupljati novčani prilog za kupnju i ugradnju klima-uređajau crkvi sv. Ante. Ponudu koju smo dobili iznosi 10.000 €. Ugradile bi se 5 klima koje bi uspjele riješiti naš problem. Neka Bog blagoslovi ovaj naš zajednički projekt i neka nas učini složnima za našu župnu zajednicu ali neka podari i obilje milosti za svaku darežljivost i ljubav prema župnoj zajednici. Svoje donacije možete izravno dati župniku u sakristiji nakon svetih misa, u župni ured ili na račun župe IBAN: HR70 2340 0091 1110 0699 6 – PBZ.