NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (29. svibnja – 5. lipnja 2022.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (29. svibnja – 5. lipnja 2022.)

Devetnica našeg zaštitnika sv. Ante, od 4. do 12. lipnja

Pripravimo se i aktivno sudjelujmo u proslavi!

Sedma uskrsna nedjelja

Svete mise nedjeljom su:

u 9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i 19 sati (misa za mlade).

Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 19 sati. Pola sata prije večernje mise se moli sv. Krunica.

NEDJELJA

(29. svibnja)

Danas u župi su nam došli franjevački bogoslovi iz Splita sa svojim odgojiteljem magistrom fra Ivanom Režićem. Magistar fra Ivan će predvoditi svete mise u 9.30 i 11h a bogoslovi svojim pjevanjem animirati liturgiju.
PONEDJELJAK

(30. svibnja)

DAN HRVATSKE DRŽAVNOSTI.

Molimo i zahvaljujmo Bogu za svoju Domovinu! Svete mise u 7h i 19h.

UTORAK

(31. svibnja)

POHOD BLAŽENE DJEVICE MARIJE (Blagdan)

POBOŽNOST “13 UTORAKA SV. ANTE“.

Svakog utorka molitveno-liturgijski program započinje u 18.20h, a u 19h sveta misa s prigodnom propovijedi. Dvanaesti utorak predvodi fra Nikola Ćurčija, župnik u Crnici.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19h.

SRIJEDA

(1. lipnja)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.30h.  
ČETVRTAK

(2. lipnja)

Nakon mise slijedi CJELONOĆNO KLANJANJE – za duhovna zvanja.
PETAK

(3. lipnja)

BLAGOSLOV NOVOG RELIKAVIJARA u kojem će biti relikvije sv. Ante. Svečano euharistijsko slavlje u 19h predvodi mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski. Pozivamo sve župljane i štovatelje sv. Ante da dođu na ovaj povijesni događaj. Nakon svete mise u velikoj dvorani ćemo imati prigodni domjenak u organizaciji župnika i župljana. Molimo naše domaćice da svojim delicijama pridonesu našoj proslavi.
SUBOTA

(4. lipnja)

POČETAK DEVETNICE SV. ANTI, zaštitnik samostana i župe.

Program u devetnici započinje: u 18h sa krunicom, u 18.30h je pobožnost sv. Anti. U 19 sati je slavlje sv. mise.

NEDJELJA

(5. lipnja)

Svetkovina Duhova – Pedesetnica. Završetak uskrsnog vremena.

DEVETNICA SV. ANTI

 

 

OSTALE OBAVIJESTI

  • SVIBANJSKA POBOŽNOST. U crkvi sv. Ante, Svibanjske pobožnosti su svaki dan od 18.30 sati, koju predvodi svećenik.
  • Nalazimo se u devetnici DUHU SVETOM, u 18.40 sati započinje pobožnost. Nakana devetnice: za duhovno preporođenje župe i cijelog hrvatskog naroda
  • “Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu.)”ove riječi je izrekao papa Pijo XI. prigodom sedme stogodišnjice od smrti sv. Ante. Svetog Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti i moćni zagovornik kod Boga. Vjernici će se za svetkovinu pripremati devetnicom od do 12. lipnja. Molitva krunice je u 18 sati. Ispovijed počinje u 18.15 sati. Pobožnost sv. Ante u 18.30 sati i sveta misa u 19 sati.

Propovjednici u devetnici su: prve tri večeri predvodit će fra Ante Vučković, prof. na KBF-u u Splitu, zatim tri dana fra Božo Mandarić, župnik u Lišanima, te zadnja tri dana devetnice fra Šimun Bilokapić, prof. na KBF-u u Splitu.

Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante, pred nama je svetkovina sv. Ante, sveca svega svijeta, nebeskog zaštitnika naše župe, crkve i samostana. Tijekom devet dana ovdje na Šubićevcu duhovno ćemo se pripremati za proslavu svoga nebeskog zaštitnika. Nadamo se i želimo da devetnica i sama svetkovina sv. Ante budu dani naše duboke duhovne obnove, da će nas obogatiti i duhovno osvježiti te pobuditi u nama zanimanje za Krista. Molimo zajedno pred relikvijama sv. Ante s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi rata i učvrsti vjeru u našim obiteljima.

Isto tako, u devetnici imamo GLAZBENO-DUHOVNE VEČERI: u subotu, 11. lipnja u crkvi sv. Ante nakon večernje mise će biti KONCERT mladih iz Splita Vis ”Veritas Aetrena” te u nedjelju, 12. lipnja nakon večernje mise KONCERT Zbora mladih Vrba iz Zagreba.

Na samu svetkovina sv. Ante 13. lipnja jutarnje mise su u 7, 9 i 11 sati te u 17.30 sati kada je blagoslov djece, ljiljana i kruha sv. Ante. Svečanu misu u 19 sati predvodi mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu.  

Neka nam život sv. Ante dadne svetost koju je on imao, priskrbi nam ono što je on smatrao važnim, a to je život po Kristu Gospodinu. To je sv. Ante svjedočio i životom nas na to potiče. Neka Vas prati zagovor sv. Ante Padovanskog sa Šubićevca.

 

  • Dragi župljani i štovatelji sv. Ante, pozivamo Vas da svojim prilog pomognete u realizaciji izradili relikvijara i postolja na koje će relikvije biti postavljene u našoj crkvi.
  • Dragi župljani i hodočasnici, najavljujemo HODOČĆE U PODMILAČJE I BANJA LUKU.

Planiramo hodočastiti sv. Ivi u Podmilačje i posjetiti Banja Luku. U Banja Luci ćemo prenoćiti i posjetiti franjevački samostan Petrićevac, katedralu sv. Bonaventure, opatiju Marija Zvijezdu i obilazak grada. Polazak je u petak, 24. lipnja 2022., u 4:00 sati, a povratak je predviđen 25. lipnja. Cijena po osobi je 400 Kn. Prijave se vrše svakim danom u sakristiji nakon večernjih misa kod župnika ili na tel. 022/214 219.

 

Povezani članci

Najnovije vijesti