RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (29. kolovoza – 5. rujna 2021.)

Svete mise nedjeljom u: 8, 9.30 i 19 sati. Svete mise preko tjedna u: 7 i 19 sati.

22. NEDJELJA KROZ GODINU

PONEDJELJAK

(30. kolovoz)

Mučeništvo (Glavosijek) sv. Ivana Krstitelja (Spomendan) .

Započinje DEVETNICA MALOJ GOSPI.

Posebno se slavi u župi Gospe van Grada u Varošu.

Detalje o samoj devetnici možete vidjeti na plakatima oglasnih ploča.

SRIJEDA

(1. rujan)

Nastavljamo sa večernjim svetim misama u 19 sati.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.15 sati.

ČETVRTAK

(2. rujan)

Tribina: COVID 19: Otvoreno i argumentirano, u velikoj župnog dvorani s početkom u 19.30 sati.
PETAK

(3. rujan)

sv. Grgur Veliki, papa i crkv. naučitelj (Spomendan)

PRVI PETAK. U ovom mjesecu započinjemo pobožnost devet prvih petaka.

U 18.45h molimo zlatnu krunicu i litanije u čast Srcu Isusovu. Prigoda za sv. ispovijed od 18.30h. Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise. Animira bend TALITA KUM.

SUBOTA

(4. rujan)

POBOŽNOST PRVIH PET SUBOTA BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU

nakon večernje mise.

NEDJELJA

(5. rujan)

23. NEDJELJA KROZ GODINU. Sv. mise su: 8, 9.30 i 19h.

Ostale obavijesti:

  • Dragi župljani,u svrhu digitalizacije i pojednostavljenja župne administracije, te kreiranja jedinstvene i potpune kartoteke župljana, ovih dana smo unijeli matice krštenja u našu platformu, stoga molimo vas da ispunite prijavnicu koju možete uzeti sa stolića za duhovni tisak ili se registrirati na župnom portalu e-zupe.com.
  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat počinju u četvrtak, 16. rujna u 20h u Župi Srca Isusova na Baldekinu.
  • Župa sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu organizira tribinu COVID 19: Otvoreno i argumentirano, u četvrtak 2. rujna 2021. u velikoj župnog dvorani s početkom u 19:30 sati. Predavači su: dr.sc. Stipe Kutleša, dr.sc. Ružica Razum, Mate Knezović – odvjetnik i Josipa Juričev-Sudac, mag. medicinske biokemije. Tema tribine će biti COVID-19, bolest uzrokovana SARS-CoV-2 (SARS-coronavirus-2), očuvanje ljudskog dostojanstva te sloboda drugog mišljenja i pristupa medijima u vremenima koronakrize. Pozivamo stoga, sve zainteresirane da dođu na tribinu, da poslušaju predavanja i postave pitanja jer svi smo prestrašeni crnim slutnjama zbog opasne bolesti i zatečeni brzinom odvijanja mjera.