NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (28. veljače – 7. ožujka 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (28. veljače – 7. ožujka 2021.)

DRUGA KORIZMENA NEDJELJA – PAČISTA

Svete mise nedjeljom u: 9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i

18 sati (misa za mlade). Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati.

Pola sata prije večernje mise se moli sv. krunica.

Svakog petka u korizmi križni put u 17.15h. 

 

NEDJELJA

(28. veljače)

ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’ (7.30h – 0:00h)  
PONEDJELJAK

(1. ožujak)

FRAMA u 20.30 sati.

ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’ (7.30h – 23:30h)

UTORAK

(2. ožujak)

Svakog utorka navečer u 18 sati slavimo svetu misu za sve žive i pokojne štovatelje sv. Ante.

ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’ (7.30h – 0:00h)

SRIJEDA

(3. ožujak)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.15 sati.  SEDMI DAN DEVETNICE.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19 sati.

ČETVRTAK

(4. ožujak)

Kateheza za prvopričesnike u 10 i 16 sati.

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata objavila je Dekret o misi u vrijeme pandemije. Naša župa za završetak pandemije moli svakog četvrtka na misi u 18h. Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise. Animira bend TALITA KUM.

PETAK

(5. ožujak)

TREĆI KORIZMENI PETAK. Pobožnost križnog puta u 17.15 satipredvode naši kandidati za krizmu. Svetu misu s prigodnom propovijedi u 18 sati predvodi ovogodišnji korizmeni propovjednik fra ANTE AKRAP, prof. na KBF-u u Splitu. Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmenu duhovnu obnovu.

Prvi petak. Pobožnost Srcu Isusovu nakon večernje sv. mise.

Prigoda za sv. ispovijed.

SUBOTA

(6. ožujak)

Ministranti u 11 sati.

Vjeronauk za predkrizmanike 7. razred u 16 sati.

Prva subota. Nakon večernje mise obnavljamo posvetu Župe Bezgrešnom Srcu Marijinu.

NEDJELJA

(7. ožujak)

TREĆA KORIZMENA NEDJELJA. 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • U župi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu smo po drugi put, organiziraliČITANJE BIBLIJE „od korice do korice’’Smisao čitanja Biblije je posvijestiti važnost Božje Riječi u našem životu. Čitanje Biblije smo započeli na Prvu korizmenu nedjelju. Od prijavljenih se očekivalo da pola sata čitaju naglas Bibliju u crkvi sv. Ante na Šubićevcu u terminu za koji su se prijave. Nakon što se pročita zadnji redak oglasit će se zvona na crkvi. Čitanje biblije završit ćemo u utorak. Stoga, pozivam sve čitače koji su čitali kroz ovih tjedan dana da dođu na večernju svetu misu u 18h na misu zahvalnicu.
  • Godišnji blagoslov i pohod obiteljima. U župi traje blagoslov obitelji. Prvi model je pojedinačni i drugi model je bio zajednički blagoslov. Svećenik će pohoditi one obitelji koje su se prijavile za prvi model, a oni koji se su izabrali drugi model, mogli su kroz ovaj prošli tjedan doći na večernju svetu misu. Župnik je svaku večer svetu misu prikazivao za obitelji naše župe.
  • “Dođite k Josipu”! Svake srijede molimo pobožnost sv. Josipu u 17.15 sati i svakog 19. u mjesecu. Trenutno se nalazimo u devetnici devet srijeda, prije same svetkovine sv. Josipa.
  • Volonteri caritasa pozivaju: neka naša korizmena odricanja pomognu siromašnima! Stoga, danas i u iduću nedjelju (nedjelju, 7. 3.) pola sata prije svetih misa naši volonteri skupljaju hranu u prostorijama župnog caritasa, za naše korisnike. Isto, tako volonteri caritasa vas pozivaju da na izlazu iz crkve uzmete KARITASOVE KUTIJICE, i priloge u kutijicama koji skupite za siromašne donijeti pri kraju korizme (na Cvjetnicu) u crkvu.
  • Inicijativa 40 dana za životorganizira molitvu za nerođene ispred šibenske bolnice od 8 do 20 sati.
  • Danas su s nama momci iz katoličko Terapijske zajednice ”Mondo Nuovo” (Novi svijet) iz Nunića. Imate mogućnost pomoći ovoj zajednici u kupovini njihovih radova i poslušati svjedočanstvo o ovisnosti alkoholu, kocki i raznim drugim opijatima. Dobro nam došli!
  • Iduća III. korizm. nedjelja – odlukom biskupa HBK Hrvatski Caritas u tjednu između druge i treće korizmene nedjelje (1. – 7. ožujka 2021.), pokreće korizmenu akciju koja je posvećena molitvi i brizi za Crkvu i Hrvate u BiH. Prilozi u milostinji idu za njihovu pomoć! Možete nazvati donacijski telefon ili uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa i tako se uključiti u akciju.

 

Povezani članci

Najnovije vijesti