NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (28. svibnja – 4. lipnja 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (28. svibnja – 4. lipnja 2023.)

Svetkovina Duhova – Pedesetnica

/završetak uskrsnog vremena/

 

Devetnica našeg zaštitnika sv. Ante od 4. do 12. lipnja
Pripravimo se i aktivno sudjelujmo u proslavi!

 

Svete mise nedjeljom su: 9.30, 11 i 19 sati. Svete mise preko tjedna: 7 i 19 sati.

Svibanjska pobožnost u 18.30 sati.

PONEDJELJAK

(29. svibnja)

Bl. Dj. Marija Majka Crkve (Spomendan).

Likovno – kreativna radionica u 18.30 sati.

Probe dječjeg zbora‘Ljiljani’ u 19 sati.

FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(30. svibnja)

DAN HRVATSKE DRŽAVNOSTI.

Molimo i zahvaljujmo Bogu za svoju Domovinu!

POBOŽNOST “13 UTORAKA SV. ANTE“.

Molitveno-liturgijski program:

 – 7.30 – 18.15 sati  Cjelodnevno klanjanje 

– 18.15 sati  Molitva večernje svetom Anti iz časoslova

– 18.30 sati  Molitve sv. Anti

– 19 sati  Sveta misa s prigodnom propovijedi.

12. UTORAK predvodi fra Žarko Maretić, župnik Crnice.

Nakon večernje mise čašćenje relikvija sv. Ante.

SRIJEDA

(31. svibnja)

POHOD BLAŽENE DJEVICE MARIJE (Blagdan)

Završetak svibanjske pobožnosti.

ČETVRTAK

(1. lipnja)

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecu u 17.15 sati.

Euharistijsko klanjanje poslije večernje svete mise u 19 sati.

CJELONOĆNO KLANJANJE – za duhovna zvanja.

PETAK

(2. lipnja)

PRVI PETAK. Prigoda za sv. ispovijed od 18.30 sati, pobožnost Srcu Isusovu prije večernje svete mise u 18.45 sati.
SUBOTA

(3. lipnja)

PRVA SUBOTA. Liturgija kvatri.

Molitva franjevačke krunice u 18.15 sati. Predvodi Franjevački svjetovni red. Posvetna molitva Bezgrešnom Srcu Marijinu.

NEDJELJA

(4. lipnja)

POČETAK DEVETNICE SV. ANTI, zaštitnik samostana i župe.

Program u devetnici: u 18 sati krunica; u 18.30 sati Molitve sv. Anti; u 19 sati euharistijsko slavlje. Nakon mise čašćenje relikvija sv. Ante. Prvi dan predvodi p. Ike Mandurić.

 

OSTALE OBAVIJESTI

  • Dragi župljani i štovatelji sv. Ante,pred nama je svetkovina sv. Ante, sveca svega svijeta, nebeskog zaštitnika našeg samostana i župe. Kroz DEVETNICU od do 12. lipnja ovdje na Šubićevcu duhovno ćemo se pripremati za proslavu svoga nebeskog zaštitnika. “Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu.)”riječi su koje je izrekao papa Pijo XI, a sv. Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti i moćni zagovornik kod Boga. 

Program koji će nas pratiti u devetnici: od 18 sati sv. ispovijed; u 18 sati krunica; u 18.30 sati Molitve sv. Ante; u 19 sati euharistijsko slavlje; nakon mise čašćenje relikvija sv. Ante.

Ove godini u devetnici sv. Ante su propovjednici: p. Ike Mandurić, fra Šimun Markulin, don Damir Stojić, don Josip Šimatović i p. Stjepan Ivan Horvat. 

Nadamo se i želimo da devetnica i sama svetkovina sv. Ante budu dani naše duboke duhovne obnove, da će nas obogatiti i duhovno osvježiti te pobuditi u nama zanimanje za Krista. Molimo zajedno pred relikvijama sv. Ante s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi od svakog grijeha i učvrsti vjeru u našim obiteljima.

Isto tako, u devetnici imamo GLAZBENO-DUHOVNE VEČERI u kojem će dječji zbor iz Čiste Velike i Lišana; dječji zbor ”Ljiljani” sa Šubićevca i duhovni bend TALITA KUM animirati svetu misu, te tradicionalni KONCERT učenika iz Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika.

Na samu svetkovinu sv. Ante 13. lipnja jutarnje svete mise su: 7, 9 i 11 sati te u 17.30 sati sveta misa (blagoslov djece, ljiljana i kruha sv. Ante). Procesija i središnje euharistijsko slavlje u 19 sati predvodi p. Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove.

Neka nam život sv. Ante dadne svetost koju je on imao, priskrbi nam ono što je on smatrao važnim, a to je život po Kristu Gospodinu. To je sv. Ante svjedočio i životom nas na to potiče. Neka Vas prati zagovor sv. Ante Padovanskog sa Šubićevca.

Dobro nam došli.

  • Pozivamo vas dragi župljani na Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji će se održati u subotu, 3. lipnja 2023. u Kninu. Hod za život je miroljubivi hod građana kojim želimo dati podršku svakoj majci, ocu i obitelji. Temeljno ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava je pravo na život. Okupljanje je u 9:30h ispred Crkve Velikoga Hrvatskog Krsnog zavjeta. Povorka kreće u 10h prema trgu Ante Starčevića. Posebno molimo naše mlade da se odazovi, jer pripremljen je bogat i koristan program za svakoga. Ispred crkve možete svojoj donacijom tj. kupnjom majice kod volontera pomoći u realizaciji ovog projekta.
Povezani članci

Najnovije vijesti