NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (27. listopada – 3. studenog 2019.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (27. listopada – 3. studenog 2019.)

Trideseta nedjelja kroz godinu

Mise nedjeljom u: 10 i 18 sati.

Svete mise preko tjedna svaki dan su u: 7h i 18h.

LISTOPADSKA POBOŽNOST u 17.30 sati.

      

PONEDJELJAK

(28. listopad)

Sv. Šimun i Juda Tadej, apostoli, (Blagdan)

Franjevačka mladež (Frama) ima svoj susret u 20.30 sati. Pozivamo mlade da se pridruže Frami.

UTORAK

(29. listopad)

Franjevački svjetovni red (OFS-a)  ima svoj susret u 18.30h.
SRIJEDA

(30. listopad)

Probe pjevanja: Dječji zbor ”Ljiljani” u 17.30h; Zbor sv. Ante u 18.30h.

Likovno-kreativna radionica i Dramska grupa u 17.30 sati.

 

ČETVRTAK

(31. listopad)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 18h u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.     
PETAK

(1. studenog)

SVETKOVINA SVIH SVETIH

Kada se molimo, razmišljamo, i slavimo svete ljude koji su postigli vječno spasenje te su nam sada uzori i pomoćnici u nebu. Ali to je dan i onih koji su živjeli svetim životom ili su zaboravljeni, a Crkva ih nije proglasila svetima. Svete mise u župi u 10h i 18h.

Sveta misa na Kvanju koju predslavi mons. Tomislav Rogić je u 15h.

Prvi petak – prigoda za ispovijed i pobožnost Srcu Isusovu poslije večernje sv. mise.

 

SUBOTA

(2. studenog)

SPOMEN SVIH VJERNIKA POKOJNIKA. DUŠNI DAN. Kada se sjećamo naših pokojnika i molimo se da što prije postignu mjesto među svetima. Svete mise u župi u 7h i 18h.

 

  • LISTOPADSKA POBOŽNOST. U Marijinu smo mjesecu. Svaku večer u 17.30 sati listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad, je mjesec Svete Krunice. U nakani krunice, svaki dan ćemo moliti za potrebe obitelji u našoj župi, krunicu predvode razne katehetske grupe u našoj župi. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da dođete na molitvu sv. krunice.
  • Ovaj tjedan djeca nemaju vjeronauk za prvu pričest i krizmu. Isto tako ni ministarski susret neće biti u subotu.
  • U tijeku je akcija za kupnju novih stolica u našim dvoranama za vjeronauk. Stare stolice i klupe su dotrajale, stoga molimo sve vjernike da svojim prilogom pripomognu u nabavi novih stolica. Svaka stolica košta 250 kn. Neka Bog nagradi i blagoslovi svaki vaš dar.
  • Župa Uznesenja Marijina iz Bilica organizira DUHOVNU OBNOVA ZA LIJEČNIKE, LIJEČNIČKO OSOBLJE I NJIHOVE OBITELJI, u nedjelju, 27. 10. 2019. u Duhovnom centru. Voditelj je fra Lazar Perica, župnik. Program počinje u 16h.
  • Župni caritas povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana upriličuje humanitarnu akciju prodaje svijeća. Cilj je prikupiti novčana sredstva za pomoć socijalno ugroženih obitelji. Svijeće možete kupiti na izlazu iz crkve kod naših volontera.
  • Župa je pokrenula MISIJSKU AKCIJU sa nazivom 1 KUNA – 1 OBROK. Sakupljat ćemo novac na način da svakoga dana ubacimo 1 kunu u misijsku kasicu i izmolimo Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu za potrebe misija i misionara. Zajedno budimo ustrajni u djelima i molitvi za misije. Prikupljeni novac koji se skupi biti će uplaćen misiji u Zambiji koju vodi don Boris Dabo.

Na svetkovinu SVIH SVETIH i DUŠNOG DANA vjernici mogu u svim crkvama, dobiti POTPUNI OPROST, koji se može namijeniti samo ZA POKOJNE. Da bi  se  dobio  potpuni  oprost  za  jednu  osobu  potrebno  je: Pohoditi crkvu u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje; primiti sv. Pričest, ispovjediti se ako je potrebno; te izmoliti molitvu na nakanu Sv. Oca Pape (Oče naš, Vjerovanje….).  Oprost se dobiva od 31. listopada, pa do ponoći 2. studenog. Crkva je već od prvih vremena kršćanstva s velikim poštovanjem njegovala spomen mrtvih, jer je sveta i spasonosna misao moliti za mrtve kako bi im se oprostili grijesi. Naša molitva za njih može im ne samo koristiti, već i njihov zagovor učiniti uspješnim u našu korist.

Prethodni članak
Sljedeći članak
Povezani članci

Najnovije vijesti