NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (24. rujna – 1. listopada 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (24. rujna – 1. listopada 2023.)

25. nedjelja kroz godinu

Svete mise nedjeljom:

9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i 19 sati (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 19 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se Sv. krunica u 18.30 sati.

NEDJELJA

(24. rujna)

DAN MUČENIKA PROVINCIJE. Na ovaj dan članovi Provincije Presvetog Otkupitelja žele obnoviti uspomenu na 44 fratra koja su ubijena u razdoblju od 1942. do 1948. godine, moliti se Bogu za njih i da oni zagovaraju današnje fratre da ustraju u vjeri prema Bogu i hrvatskom narodu. Stoga, u 18.30h molimo krunicu, u 19h večernja sveta misa za ubijene fratre u crkvi sv. Ante na Šubićevcu.
PONEDJELJAK

(25. rujna)

Kateheze za 7. razred – predkrizmanici u 17 sati.

Franjevačka mladež – FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(26. rujna)

Kateheze za 4. razred u 10 sati.

Nakon mise u 19 sati molimo zavjetnu molitvu pred relikvijama sv. Ante.

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecu od 4. do 12. godina starosti u 17 sati.

Likovno–kreativna radionicu u 18 sati.

Dječji zbor ”Ljiljani”, imaju probe u 19 sati.

SRIJEDA

(27. rujna)

Sv. Vinko Paulski, prezbiter (Spomendan)

Susret Marijine legije u 17.30 sati.

Vjeronauk za 5. i 6. razred – nema.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.30 sati. Molimo za naše obitelji.

ČETVRTAK

(28. rujna)

Kateheze za PRVOPRIČESNIKE u 10 i 17 sati.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 19h u crkvi sv. Ante.

PETAK

(29. rujna)

BLAGDAN SV. ARKANĐELA MIHOVILA, GABRIJELA I RAFAELA.

Sv. Mihovil je zaštitnik našeg grada Šibenika i Šibenske biskupije. Svečana procesija  gradom započinje u 10 sati, a slavlje će predvoditi mons. Đuro Hranić, nadbiskup i metropolita đakovačko-srijemske.

Jutarnje svete mise nema u 7 sati.

SUBOTA

(30. rujna)

Ministranti imaju susret u 11 sati.

Spomendan sv. Jeronima, prezbiter i crkv. nauč.

Posebno se slavi u Župi sv. Jeronima na Meterizama. Svečana sv. misa s procesijom započinje u 18 sati. Župa se priprema i trodnevnicom.

Zbog proslave sv. Jeronima nema večernje svete mise toga dana u našoj župi.

NEDJELJA

(1. listopada)

26. NEDJELJA KROZ GODINU.

1. DAN TRODNEVNICE u čast sv. Franje Asiškog.

U 17 sati franjevačka krunica, u 17.45 sati molitve u čast sv. Franje.

Svetu misu u 18 sati predvodi fra Jerko Kolovrat, župnik u Slivnu i prof. na KBF u Splitu. Naša Frama Šubićevac preko večernje mise će imati obećanja i primanja.

 

Ostale obavijesti:

  • Dragi roditelji i djeco u župi su započele župne kateheze za djecu. Stoga, iskreno pozivamo roditelje da potaknete svoju djecu na susrete u našoj župi, a posebno na nedjeljnu svetu misu. Prijavnice možete preuzeti preko naše web stranici ili na stoliću za duhovni tisak.
  • Nastavljamo sa likovnom – kreativnu radionicu u našoj župi. Molimo roditelje koji su zainteresirani da njihova djeca pohađaju radionicu mogu uzeti PRIJAVNICU sa stolića ili preuzeti preko naše web stranice. Radionica će biti utorkom, a prvi susret je u utorak 26. rujna 2023. u 18 sati u župnoj likovnoj učionici.
  • Pred nama je jesensko miroljubivo bdijenje Inicijative „40 dana za život“; počinje 27. rujna a završava 5. studenoga. Odvija se pod geslom “Moj narod gine: nema znanja” (Hoš 4,6). Kampanja počinje Marijanskom procesijom za život u čast Bezgrešnom Srcu Marijinu. U našem gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik molitva i bdijenje se održavaju svakim danom od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta.
  • Mjesec listopad je Marijin mjesec. Svaku večer u 17.30 sati je listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad je mjesec Svete Krunice. U nakani krunice svaki dan ćemo moliti za potrebe obitelji u našoj župi, a krunicu će predvoditi razne katehetske grupe u našoj župi. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da se uključe u molitvu sv. krunice svaki dan u crkvi sv. Ante.
  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat su četvrtkom u 20 sati u Župi Srca Isusova na Baldekinu.
  • Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu je pokrenula projekt za našu župnu crkvu sv. Ante na Šubićevcu, tj. ugradnja klima. Svoje donacije možete izravno dati župniku u sakristiji nakon svetih misa, u župni ured ili na račun župe IBAN: HR70 2340 0091 1110 0699 6 – PBZ. Neka Bog blagoslovi ovaj naš zajednički projekt i neka nas učini složnima za našu župnu zajednicu ali neka podari i obilje milosti za svaku darežljivost i ljubav prema župnoj zajednici.
  • Naša Župa sv. Ante i Župa sv. Jeronima Meterize zajedno organiziraju HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE – subota, 10. 2023. Cijena je 45€ (u cijenu je uračunat prijevoz i ručak). Detaljnije možete vidjeti na plakatu.
  • Nakane molitve krunice: pon – za obraćenja grešnika i muškaraca; uto – protiv psovke i ovisnosti; sri – za mir u svijetu i naše obitelji; čet – za svećenike i duhovna zvanja; pet – za nerođene i protiv pobačaja; sub – za djecu i mlade; ned– za bolesne, nemoćne, patnike i duše u čistilištu.
Povezani članci

Najnovije vijesti