NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (23. – 30. srpnja 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (23. – 30. srpnja 2023.)

 

Svete mise nedjeljom: 9.00 i 19.00 sati.

Svete mise preko tjedna u srpnju i kolovozu: 7.00 sati.

16. nedjelja kroz godinu

 

NEDJELJA

(23. srpnja)

NEDJELJA SV. KRISTOFORA.

III. Svjetski dan baka, djedova i starijih osoba  – pod temom “Od koljena do koljena dobrota je njegova” (Lk 1,50)

UTORAK

(25. srpnja)

Sv. Jakov, apostol (Blagdan). Naslovnik naše Katedrale.

Svečana sv. misa u 20 sati koju predslavi mons. Tomislav Rogić,

na 7. obljetnicu biskupskog posvećenja.

SRIJEDA

(26. srpnja)

Sv. Joakim i Ana, roditelji Bl. Dj. Marije (Spomendan)
SUBOTA

(29. srpnja)

Sv. Marta, Marija i Lazar (Spomendan)  
NEDJELJA

(30. srpnja)

17. NEDJELJA KROZ GODINU.

 

  • Svjetski dan baka, djedova i starijih osoba Crkva slavi danas u nedjelju, 23. srpnja, izabran kao datum jer je vremenski blizu blagdanu Sv. Joakima i Ane, Isusova djeda i bake, 26. srpnja. Dan koji je uveo papa Franjo obilježava se svake godine četvrte nedjelje u srpnju. Starije osobe mogu dobiti oprost sudjelovanjem na nekoj od svetih misa povodom Svjetskoga dana. S obzirom da neke starije osobe iz zdravstvenih razloga ne mogu osobno nazočiti misi, oprost se udjeljuje i onima koji te nedjelje na misnom slavlju sudjeluju putem televizije, radija ili interneta. Oprost se daje i svima onima koji na Svjetski dan izvrše »djelo milosrđa« posjećujući stariju usamljenu osobu. Iskoristimo ovu milost koju Crkva pruža kako bi ih razveselili i dobili oprost za vremenite kazne.
  • Današnja nedjelja, srpnja 2023. je NEDJELJA SV. KRISTOFORA kada u misijskom djelovanju u našoj domovinskoj Crkvi posebnu pozornost poklanjamo AKCIJI MIVA (misijska vozila). MIVA je međunarodna humanitarna akcija kojom spašavamo živote, vraćamo zdravlje bolesnima, siromašnoj djeci omogućavamo pristup obrazovanju, gradimo škole, crkve i bolnice. Ova akcija omogućava da se našim misionarima nabavi automobili, kamioni, traktori, koji i magarci.

Stoga, nakon svetih misa ćemo izmoliti blagoslovnu molitvu za vozila i podijeliti blagoslovne sličice sv. Kristofora. Dobrovoljni prilozi koji se skupe idu za nabavu vozila za misije.

  • Naš Franjevački samostan i župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu Vas pozivaju na dvije projekcije dokumentarni filmova od scenarista i redatelja Jakova Sedlara u srijedu, 26. 7. i četvrtak, 27. 7. 2023., ispred crkve sv. Ante na platou s početkom u 21 sat. Prikazat će se dokumentarni film „Male velike sestre“ koji govori o djelovanju sestara milosrdnica koje su tijekom Drugog svjetskog rata na inicijativu i potporu zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca spasile 309 Židova i “RAZGOVOR” Dominika Sedlara film koji prikazuje jedini razgovor između nadbiskupa Stepinca i Tita.
  • Dragi župljani sve Vas pozivamo na Humanitarni koncert koji će nam održati ALAN HRŽICA i njegov gost: FRA MARIN KARAČIĆ na Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku. Početak koncerta zakazan je rujna 2023. u 20:30 sati. Ulaznice su u prodaji i možete ih nabaviti preko sustava Eventim: https://www.eventim.hr/…/alan-hrzica-duhovni…/event.html ili nakon svetih misa u sakristiji. Cijena ulaznice je 15€. Dio skupljenih sredstava donirat će se u humanitarne svrhe pedijatriji OB. Šibenik. Osigurajte svoje mjesto na ovoj večeri molitve i slavljenja. Organizator ovoga koncerta je naš Franjevački samostan i župa sv. Ante Padovanskog u suradnji sa gradom Šibenik.
Povezani članci

Najnovije vijesti