NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (23. – 30. siječnja 2022.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (23. – 30. siječnja 2022.)

TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU – NEDJELJA BOŽJE RIJEČI

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade).

Svete mise preko tjedna u: 7h i 18h. Pola sata prije večernje mise moli se sveta krunica. 

PONEDJELJAK

(24. siječnja)

Sv. Franjo Saleški, biskup i crkv. naučitelj (Spomendan)

Probe za župni zbor u 18.30h.

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 20.30h.

UTORAK

(25. siječnja)

Obraćenje sv. Pavla apostola (Blagdan)

Završetak je molitvene osmine za jedinstvo kršćana.

Nastavljamo sa susretima našeg Franjevačkog svjetovnog reda u 18.30h.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19h.

SRIJEDA

(26. siječnja)

sv. Timotej i Tit, biskupi (Spomendan)

VELIKA DEVETNICA U ČAST SV. JOSIPA. 2 SRIJEDA

u 17.30h pobožnost i litanije sv. Josipu, prilika za sv. ispovijed

u 18h Sveta misa. Nakon mise slijedi cjelonoćno klanjanje.

Molimo klanjatelje koji su se prijavili u prvom danu devetnice da zadrže svoj termin do kraja devetnice, a ujedno pozivamo ostale vjernike da se upišu za uru klanjanja kroz devetnicu kako bi se uključio što veći broj zagovaratelja u našim zajedničkim nakanama.

ČETVRTAK

(27. siječnja)

Nastavak kateheza za prvopričesnike u 10 i 16h – ovisno o smjeni djece u školi.

Klanjanje pred Presvetim sakramentom, nakon večernje mise.

Likovno-kreativna radionica u 17.30h.

PETAK

(28. siječnja)

Sv. Toma Akvinski, prezbiter i crkv. naučitelj (Spomendan)

Nastavak kateheza za krizmu u 10 i 16h – ovisno o smjeni djece u školi.

BIBLIJSKA ZAJEDNICA – u 18.30h.

SUBOTA

(29. siječnja)

Ministrantski susret u 11h.
NEDJELJA

(30. siječnja)

4. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 Ostale obavijesti:

  • Nalazimo se u molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana, i kao župna zajednica uključili smo se molitvom sv. krunice, sv. misom i molitvama.
  • Nastavljamo sa BIBLIJSKOM ZAJEDNICOM svakog petka nakon večernje mise u župnoj dvorani u 30h. Pozivamo sve vjernike koji žele razmišljati i produbljivati svoju vjeru kroz Božju Riječ da se priključe, posebno pozivam čitače koji čitaju preko svetih misa.
  • Dragi roditelji ovogodišnjih kandidata za sakramente sv. ispovijedi, Prve pričesti i krizme, uza sve svoje životne brige i probleme, ne zaboravite vašu najvažniju i najuzvišeniju zadaću: odgajati svoju djecu u humanosti i kršćanskom duhu. Stoga, vas molim i potičem da povede računa o dolasku vaše djece na katehezu i svetu misu.
  • Dragi župljani, nalazimo se u Velikoj devetnici „Devet srijeda sv. Josipu“ prije same svetkovine sv. Josipa koji se slavi 19. ožujka. Program u devetnici svake srijede je: u 17.30 sati pobožnost sv. Josipu (krunica i litanije) i prilika za ispovijed, zatim sveta misa u 18 sati. Nakon svete mise slijedi cjelonoćno klanjanje. Svake srijede kroz devetnicu je post i nemrs (preporuka o kruhu i vodi). Pozivamo sve župljane i vjernike da se uključe u ovu devetnicu sa svojim nakanama, molitvama, željama i zahvalama. Nakane koje molimo kao župna zajednica su: za duhovni preporod naših obitelji i blagoslov djece, za dar bračnog partnera, za duhovna zvanja, za oslobođenje od bolesti i za našu Domovinu.
  • Preporučujemo naš duhovni tisak: Glas Koncil, Glasnik Mira Međugorje, List ”Marija”, Dječji list – Mak. Osim toga naša župa posjeduje BIBLIOTEKU koja se nalazi pokraj velike župne dvorane gdje možete posuditi duhovno štivo i pročitati. Sveti Padre Pio je vjernicima uvijek preporučivao duhovno štivo, a posebno tijekom teških razdoblja u životu: „Pomozi si u ovom nemirnom razdoblju čitajući duhovnu literaturu. Takve knjige izvrsna su hrana za dušu. One nam nevjerojatno pomažu napredovati na putu kršćanskog savršenstva. Ono što postižemo čitanjem ovih knjiga nije ni na koji način inferiorno onome do čega dolazimo molitvom i svetom meditacijom. U molitvi i meditaciji mi govorimo Gospodinu, a prilikom čitanja duhovne literature Bog govori s nama. Prije nego što počneš čitati, uzdigni svoj um Gospodinu i zamoli Ga neka On vodi tvoj um, neka govori tvom srcu i pokrene tvoju volju.“
  • Dragi župljani,u svrhu digitalizacije i pojednostavljenja župne administracije, te kreiranja jedinstvene i potpune kartoteke župljana, potičemo i molimo vas da se registrirati na župnom portalu https://www.e-zupe.com/zupa-prijave/zupa-subicevac.
  • Pozivamo vas u subotu, 29. siječnja 2022., s početkom u 19h u župnu dvoranu na TRIBINU O POSLJEDICAMA EPIDEMIOLOŠKIH MJERA NA DJECU I MLADE. Gosti predavači su: Damir Biloglav, liječnik obiteljske medicine iz Zadra, dr. Marija Divić, spec. ginekologije iz Splita i Smilja Strika, u ime roditelja incijative.
Povezani članci

Najnovije vijesti