NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (22. – 29. rujna 2019.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (22. – 29. rujna 2019.)

 Dvadeset i peta nedjelja kroz godinu

Mise nedjeljom u: 10 i 19 sati.

Svete mise preko tjedna svaki dan su u: 7h i 19h.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se sv. Krunica u 18.30 sati.

 

PONEDJELJAK

(23. rujna)

Sv. Pio iz Pietrelcine, svećenik-franjevac (Spomendan)

Franjevačka mladež (Frama) ima svoj susret u 20.30 sati.

Pozivamo mlade da se pridruže Frami.

UTORAK

(24. rujna)

DAN MUČENIKA PROVINCIJE.

Na ovaj dan članovi Provincije Presvetog Otkupitelja žele obnoviti uspomenu na 44 fratra koja su ubijena u razdoblju od 1942. do 1948. godine, moliti se Bogu za njih i da oni zagovaraju današnje fratre da ustraju u vjeri prema Bogu i hrvatskom narodu.

Stoga, u 18.30h molimo svetu krunicu, a večernje svete misu u 19h u crkvi sv. Ante na Šubićevcu predvodit će fra Jakov Begonja, župnik u Mirlović Zagori. Nakon mise imati ćemo molitvu za ubijene franjevce.

 

SRIJEDA

(25. rujna)

Probe za zborove: Dječji zbor ”Ljiljani” u 17.30h; Zbor sv. Ante u 18.30h.

Pozivamo djecu i odrasle, da se priključe zborovima te pjevanjem uzveličaju naša misna slavlja.

ČETVRTAK

(26. rujna)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 19h u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.       
 

PETAK

(27. rujna)

Sv. Vinko Paulski, prezbiter (spomendan)

U organizaciji Braniteljske udruge šibensko-kninske županije i Franjevačkog samostana sv. Ante pozivamo vas na prikazivanje novog dokumentarnog filma od redatelja Jakova Sedlara ”3069” koji govori o obitelji hrvatskih branitelja koji su počinili samoubojstvo. Film će biti prikazan u franjevačkom samostanu sv. Ante na Šubićevcu, u petak, 27. rujna u 19.30 sati u velikoj franjevačkoj dvorani.

 

SUBOTA

(28. rujna)

Ministranti imaju susret u 11h. Pozivamo djecu da se pridruže.
NEDJELJA

(29. rujna)

Blagdan sv. arkanđela Mihovila, Gabrijela i Rafaela.

Sv. Mihovil je zaštitnik našeg grada Šibenika i Šibenske biskupije. Svečana procesija  gradom započinje u 10h, a misu predslavi mons. Petar Palić, hvarsko-bračko-viški biskup. Stoga, u župi nema jutarnje svete mise u 10h, već samo u 19h.

 

  • Volonteri župnog caritasa dežuraju svakog utorka od 17 do 18 sati i prikuplja prehrambene proizvode i higijenske potrepštine za najugroženije u našoj župi.
  • Započinje župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike. Prvopričesnici u četvrtak u 10 i 17h, ovisno o smjeni djece, a krizmanici u petak u 16h.
  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze se održavaju četvrtkom u 20h na Baldekinu u župi Srca Isusova.

 

  • Upis u Likovnu – kreativnu radionicu i Dramsku za dobni uzrast od do 10. godina. Roditelji koji su zainteresirani da njihova djeca pohađaju radionicu mogu uzeti UPISNICU sa stolića za duhovni tisak i doći sa djecom na prvi susret u srijedu, 25. rujna 2019. u 17.30h u župnu dvoranu. Voditeljice radionice su: Ana Ljubica, Ivana Burić i Bernardica Ljutić.

 

  • U tijeku je DEVETNICA SV. MIHOVILU, zaštitniku grada Šibenika i Šibenske biskupije. Detalje o devetnici možete vidjeti na plakatu koji je na oglasnoj ploči.

 

  • Počinje molitvena inicijativa ”40 dana za život” već po osmi put u gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik od srijede 25. rujna do nedjelje 3. studenoga 2019. Molitva i bdijenje će se održavati svaki dan od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu i neka ovaj početak bude kraj pobačaju u tvome gradu. Geslo ovog puta je ”Djeca su osmijeh neba darovani zemlji” ( Ivan Pavao II) ili ”Za dijete više”. Stoga, vas pozivamo na ”Marijansku procesiju za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu” u srijedu, 25. 9. u 17h pred Općom bolnicom Šibenik. Procesija će završiti u župi Presvetog Srca Isusova na Baldekinu.

 

  • Župa Meterize se priprema trodnevnicom za svoga zaštitnika sv. Jeronima koji se slavi u ponedjeljak, 30. 9. Trodnevnica započinje u petak, 27. 9. Više o samoj proslavi možete vidjeti na plakatu koji je na oglasnoj ploči.
Povezani članci

Najnovije vijesti