NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (21. – 28. listopada 2018.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (21. – 28. listopada 2018.)

Dvadeset i deveta nedjelja kroz god.

MISIJSKA NEDJELJA

 

Svete Mise nedjeljom i svetkovinama su u: 10 i 18h, a preko tjedna u: 7h i 18h.

 

 

NEDJELJA

(21. listopad)

Danas Crkva obilježava Svjetski dan misija ili Misijsku nedjelju. Taj dan duhovne i materijalne potpore misijama, ustanovio je papa Pio XI. 1926. god. Pokrećemo MISIJSKU AKCIJU 100 DANA MISIJA U ŽUPI koja se zove 1 KUNA – 1 OBROK.  Sakupljat ćemo novac na način da svakoga dana ubacimo 1 kunu u kasicu i izmolimo Oče naš, Zdravo Marijo i slava Ocu za potrebe misija i misionara. Pri izlazu iz crkve možete kupiti misijske narukvice koje koštaju 5 kn i uzeti papir ime misionara za kojeg ćete moliti. Zajedno budimo ustrajni u djelima i molitvi za misije. Prikupljeni novac koji se skupi biti će uplaćen misiji u Zambiji koju vodi don Boris Dabo.
PONEDJELJAK

(22. listopad)

Sv. Ivan Pavao II, papa (spomendan)

Susret pastoralnog i ekonomskog vijeća u 19 h u župnim prostorijama.

UTORAK

(23. listopad)

Sv. Ivan Kapistranski, prezbiter (spomendan)

Instrukcije iz engleskog i talijanskog u 16h.

Franjevački svjetovni red (OFS-a) svoj susret ima u 18.30h.

 

SRIJEDA

(24. listopad)

Probe pjevanje: Zbor sv. Ante u 18.30h; Dječji zbor ”Ljiljani” u 17.30h

Biblijska zajednica poslije večernje svete mise.

ČETVRTAK

(25. listopad)

Vjeronauk za prvopričesnike: u 10h i 17h

Poslije večernje sv. mise je klanjanje pred Presvetim Sakramentom.

 

PETAK

(26. listopad)

Vjeronauk za krizmanike: u 16h (8.a) u 17h (8.b)

Likovno-kreativna radionica i Dramska grupa petkom od 17 do 19h.

Frama ima susret u 20.30 h.

 

SUBOTA

(27. listopad)

Ministranti imaju susret u 11h.

Župna kateheza za učenike 4. i 5. razreda u 16h.

Župna  kateheza za učenike 6. i 7. razreda u 17h.

Ako je vaše dijete već uključeno u koju skupinu u župi nije potrebno dolaziti.

 

NEDJELJA

(28. listopad)

U nedjelju u Konkatredali sv. Petra u Splitu u 10 sati biti će đakonsko ređenje. Četvorica su članovi naše Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, a jedan od njih je fra Marko Đerek koji će svoj praktikum vršiti u našoj župi.

Preporučujemo u vaše molitve.

 

  • LISTOPADSKA POBOŽNOST. U Marijinu smo mjesecu. Svaku večer u 17.30 sati listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad, je mjesec Svete Krunice. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da dođete na molitvu sv. krunice svaki dan u 17.30h u crkvi sv. Ante.
  • Naš župni caritas promiče djelotvornu kršćansku ljubav prema najpotrebnijima u našoj župi. Primanje stranka: utorkom od 17 do 18 sati. Svakog 13 u mjesecu dijeli se hrana. Svoje novčane priloge za Caritas možete ostaviti u caritasovu škrabicu ili donijeti u caritasov ured utorkom. Namirnice i hranu za potrebne možete također dostaviti u ured. S obzirom da nas često pitate što je najpotrebnije, u nastavku Vam dajemo popis trenutno hitnih potrepština: konzerve (pelat, biži, grah, paštete…), tjestenina, riža, palenta, ječam, leća, juha iz vrećice, umaci, mlijeko, kava, čaj, keksi, čajni kolutići, dvopek, higijenska sredstva (wc papir, šampon, sapun, pasta za zube). Brašna, šećera i ulja trenutno imamo dovoljno. Odjeća se do daljnjega ne prima!
  • U Šibenskoj biskupiji je ponovno otvoreno Bračno i obiteljsko savjetovalište (BIOS-Život). Voditeljica savjetovališta je gospođa Marija Fridrich. Adresa je Fausta Vrančića 10 u Šibeniku, kod Nove crkve u staroj gradskoj jezgri. Radno vrijeme: jedan tjedan prijepodne, drugi popodne, naizmjenice: Ponedjeljak, srijeda i četvrtak: od 9 do 13h —- od 16 do 20h. Osnovna zadaća (BIOS –Život) je biti na raspolaganju zaručničkim i bračnim parovima koji traže savjet i pomoć.

 Od KATOLIČKOG TISKA:

Glas Koncil i Glasnik Mira.

 

Povezani članci

Najnovije vijesti