NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (20. – 27. studenoga 2022.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (20. – 27. studenoga 2022.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se sv. Krunica u 17.30 sati.

Svetkovina Krista Kralja svega stvorenja

– Posljednja nedjelja Liturgijske godine –

 

NEDJELJA

(20. studenoga)  

DUHOVNO-MOLITVENI SUSRET – Dotakni me Isuse.

Sveta misa u 18 sati, svjedočanstvo i klanjanje animira STIJEPO GLEĐ MARKOS.

Međunarodno priznati hrvatski tenor iz Dubrovnika gdje će nam kroz pjesmu i svoje svjedočanstvo prenijeti iskustvo Božjega dodira u svome životu. 2021. godine objavljuje svoj album prvijenac duhovne glazbe pod nazivom „Moja Hridino“ koji osvaja veliku pozornost struke i publike te svojim autentičnim glazbenim izričajem u manje od godinu dana od objave postiže priznanje srebrne naklade albuma.

PONEDJELJAK

(21. studenoga)

Župa Dubrava slavi svoju zaštitnicu Gospu od Zdravlja. Procesija i svečana sveta misa je u 16 sati.

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

FRAMA ima susret u 20.30 sati. Pozivamo mlade da se pridruže Frami.

UTORAK

(22. studenoga)

Sv. Cecilija, djevica i mučenica (Spomendan)

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

RADIONICA KREATIVNOG PLESA I POKRETA za djecu od 4. do 12. godina starosti. Radionica se odvija u župnoj dvorani svakog utorka u 17.30 sati. Voditeljica ove radionice je Miljenka Mikulandra, instruktorica klasičnog plesa baleta.

SRIJEDA

(23. studenoga)

Susret prezidija Marijine legije – međunarodna laička organizacija u 16.30 sati.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.30 sati.

ČETVRTAK

(24. studenoga)

Sv. Andrija Dung-Lac i drugovi, mučenici (Spomendan)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

Kateheza za prvopričesnike u 10 i 17 sati.

PETAK

(25. studenoga)

Sv. Katarina (Kata) Aleksandrijska, djevica i mučenica (Spomendan)

Kateheze za KRIZMANIKE u 16 i 17 sati.

SUBOTA

(26. studenoga)

Sv. Leonardo Portomauricijski, prezbiter (Spomendan)

Ministranti u 11 sati.

Kateheza za 6. razred.

Kateheze za predkrizmanike (7. razred) u 17 sati.

NEDJELJA

(27. studenoga)

PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA, početak priprave za Božić.

Šibenski biskup mons. Tomislav Rogić pohodit će našu Župu sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu 27. studenoga te predvoditi euharistijsko slavlje u 11 sati i krstiti Jakova Juranića, peto dijete roditelja Krešimira i Diane Juranić.

DUHOVNA OBNOVA U DOŠAŠĆU s početkom u 18 sati.

Sveta misa, svjedočanstvo i klanjanje – Veseljko Kralj iz Zagreba, otac sedmero djece, voditelj bratstva ”Muževi katolici” i autor knjige: Ispovijest bijednog grešnika.

Mise zornice u našoj crkvi svakog dana, osim nedjeljom, u 6.30 sati.

OSTALE OBAVIJESTI:

  • Dragi župljani, pozivamo Vas na DUHOVNU OBNOVU U DOŠAŠĆU – Bog sam hita da nas spasi, duhovna priprema za svetkovinu Kristova rođenja. Kroz četiri nedjelje u došašću s početkom u 18h dolazit će nam razni gosti koji će nam svojim svjedočanstvima prenijeti snagu vjere i susreta sa živim Bogom. Program duhovne obnove: sveta misa, svjedočanstvo, klanjanje i druženje. Neka nam ova duhovna priprema donese osvježenje vjere u naše živote kako bi bili istinski učenici Kristova evanđelja.
  • Župa sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu pokrenula je MISIJSKU AKCIJU pod nazivom 1KN = 1 OBROK. Ovom akcijom želimo pomoći misiju u Keniji u Africi koju vodi fra Miroslav Babić. Cilj ove akcije da se svakog dana ubaci 1 KUNA u misijsku kutijicu i na taj način prehranjuješ jedno dijete, te da se izmoli Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu za potrebe misija i misionara. Akcija završava na 3. nedjelju došašća – 11. prosinca 2022. kada se donose misijske kutijice u crkvu i ostavljaju ispred oltara.
  • Dragi župljani, započele su prijave za BLAGOSLOV OBITELJI koji ćemo imati kroz došašće i božićno vrijeme. Stoga, nakon svetih misa u sakristiji se možete prijaviti ili preko naše web stranice e-zupe popuniti prijavnicu na ovom linku: https://www.e-zupe.com/najava/blagoslov/zupa-subicevac. Prijavnicu možete uzeti i na stoliću za duhovni tisak i popunjenu predati župniku. Oni župljani koji su se prijavili prošle godine ili kome je svećenik prošle godine bio u blagoslovu obitelji ne trebaju popunjavati ili se prijavljivati na ovu prijavnicu jer su već upisani. Župnik će doći onima koji su prijavljeni ili se prijave i koji žele primiti svećenika u svoj dom.
  • Na u nedjelju, 27. 11. na PRVU NEDJELJU DOŠAŠĆA ispred crkve moći ćete nabaviti ADVENTSKE VIJENCE koje su izradile djeca sa svojim tetama iz naše likovno-kreativne radionice. Sav prilog od vijenaca ide za naš župni caritas.  
Povezani članci

Najnovije vijesti