NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (20. – 27. rujna 2020.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (20. – 27. rujna 2020.)

25. nedjelja kroz godinu

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 19h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 19 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se sv. Krunica u 18.30 sati.

 

NEDJELJA

(20. rujan)

Započinje jesenski kvatreni tjedan u kojem su vjernici pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen molitvi za svećenička i redovnička zvanja te za kršćansku izgradnju mladeži.

Vjeronauk za krizmanike nakon večernje sv. mise.

PONEDJELJAK

(21. rujan)

Sv. Matej, apostol i evanđelist (blagdan).

Proslava spomendana preminuća službenice Božje majke Klare Žižić, utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne. Euharistijsko slavlje u crkvi sv. Lovre u 18 sati.

FRAMA ima susret u 20.30 sati. Pozivamo mlade da se pridruže Frami.

UTORAK

(22. rujan)

Pozivamo nove članove koji žele postati simpatizeri i koji žele rasti u franjevačkoj duhovnosti da dođu u Franj. Svjetovni Red. Susreti se održavaju svakog utorka nakon večernje mise u 19.30h.
SRIJEDA

(23. rujan)

Sv. Pio iz Pietrelcine, svećenik-franjevac (Spomendan)

Pozivamo djecu koja žele postati članovi našeg dječjeg zbora ”Ljiljani”, da dođu na probu u 19h u župnu dvoranu. Voditeljica je prof. Tina Banovac.  Dječji zbor će pjevati preko sv. mise u 11 sati.

ČETVRTAK

(24. rujan)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 19h u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.
PETAK

(25. rujan)

Probe za Zbor sv. Ante u 19.30h. Pozivamo sve odrasle dobre volje koji žele postati članovi našeg župnog zbora da se priključe te pjevanjem uzveličaju naša misna slavlja.  Voditelj zbora je Borna Erceg. Župni zbor će pjevati preko župne sv. mise u 9.30h.

Molitvena zajednica Effata ima svoj susret u 20h.

SUBOTA

(26. rujan)

Liturgija kvarti.

Djeca koja žele postati ministranti, službenici Božjeg oltara, mogu se prijaviti u ministrantsku zajednicu naše župe. Ministrantski susreti svake subote u 11 sati.

NEDJELJA

(27. rujan)

U sljedeću nedjelju 27. rujna 2020. na večernjoj misi u 19 sati spomenut ćemo se 44 fratra naše Provincije ubijenih u Drugom svjetskom ratu i poraću. Pozivamo vas da dođete na tu misu koju ćemo Bogu prikazati za naše ubijene fratre. Nakon mise fra Žarko Maretić, župnik u Dubravi će imati predavanje u župnoj dvorani na temu: Žrtva nacizma, fra Rafo Kalinić.

 

Ostale obavijesti:

  • U ponedjeljak, 21. rujna s početkom u 19.30 sati u crkvi je susret s roditeljima ovogodišnjih krizmanika i dogovor za slavlje sv. krizme koja je 10. 10. 2020.

 

  • Odlukom vijeća našeg župnog caritasa više se neće prikupljati hrana svakog utorka, nego određenim nedjeljama u mjesecu prije svetih misa, kada ćemo najaviti preko župnih obavijesti. Podjela hrane će biti svakog 13 u mjesecu od 17 do 18 sati u prostorijama caritasa. Pozivamo nove članove koji žele postati volonteri našeg caritasa da se jave župniku.

 

  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat se održavaju svakog četvrtka u 20h u župi na Baldekinu.

 

  • Dragi roditelji, pozivamo vas da upišete svoju djecu na župnu katehezu. Posebno pozivamo roditelje prvopričesnika i krizmanika čija djeca u ovoj školskoj godini upisuje, 7., i 8. razred osnovne škole, a žive na području naše župe da izvrše upis svoje djece na vrijeme kako bismo mogli započeti kvalitetnu pripremu za primanje ovih sakramenata. Upisi su užupnoj dvorani u subotom u 10 sati ili nakon nedjeljnih svetih misa. Naša župa nudi katehezu i za ostale razrede osnovnoškolske dobi kako bi se djeca mogla odgajati u vjeri, upoznati Krista uskrsloga i prihvatiti otajstvo spasenja.

 

  • Počinje molitvena inicijativa ”40 dana za život” u gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik od rujna do 1. studenoga 2020. Molitva i bdijenje će se održavati svaki dan od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu i neka ovaj početak bude kraj pobačaju u tvome gradu. Stoga, vas pozivamo na ”Marijansku procesiju za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu” u srijedu, 23. 9. u 17h pred Općom bolnicom Šibenik. Procesija će završiti u župi Presvetog Srca Isusova na Baldekinu.

 

Povezani članci

Najnovije vijesti