NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (20. – 27. ožujka 2022.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (20. – 27. ožujka 2022.)

Svete mise nedjeljom:

9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i 18/19 sati (misa za mlade).

Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18/19 sati. Pola sata prije večernje mise se moli sv. krunica.

Korizmi petakpobožnost križnog puta u 17.15 sati. 

TREĆA KORIZMENA NEDJELJA – BEZIMENA

  

NEDJELJA

(20. ožujka)

S nama su danas naši gosti Kulturno umjetničko društvo „Strmec“ iz Svete Nedelje. DOBRO NAM DOŠLI! Oni će preko župne svete mise u 9.30h predvoditi liturgijsko pjevanje, a nakon mise će uslijediti koncert, gdje će nam u svojim narodnim nošnjama predstaviti svoju bogatu kulturnu baštinu koju njeguju. Stoga, svete mise u 11h neće biti.
PONEDJELJAK

(21. ožujka)

Probe župnog zbora u 18.30h.

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 20.30h.

UTORAK

(22. ožujka)

Susret prezidija Marijine legijemeđunarodna laička organizacija u 16.30h.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19h.

POBOŽNOST13 UTORAKA SV. ANTE“. Svakog utorka molitveno-liturgijski program započinje u 17.20h, u 18h sveta misa s prigodnom propovijedi. Drugi utorak predvodi fra Ante Vukušić, voditelj redovničke kuće sv. Lovre i župnik u Prgometu i Labinu.

SRIJEDA

(23. ožujka)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.30 sati.  

Roditeljski susret za naše ovogodišnje kandidate za svetu krizmu u 19h u velikoj župnoj dvorani.

ČETVRTAK

(24. ožujka)

Kateheza za prvopričesnike u 10 i 16h.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

Animira bend TALITA KUM.

Likovno-kreativna radionica u 17.30h.

PETAK

(25. ožujka)

SVETKOVINA NAVIJEŠTENJA GOSPODINOVA – BLAGOVIJEST.

ČETVRTI KORIZMENI PETAK. Pobožnost križnog puta u 17.15h (za duhovna zvanja). Sveta misa u 18h. Nakon mise će biti molitvena posveta Bezgrešnog Srcu Marijinu. Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmenu duhovnu obnovu.

SUBOTA

(26. ožujka)

HODOČAŠĆE MLADIH U MEĐUGORJE.

Molimo mlade da do srijede izvrše uplate

NEDJELJA

(27. ožujka)

ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA.  

U nedjelju je promjena računanja vremena s zimskog u ljetno vrijeme. Jedan sat naprijed. Od nedjelje večernje sv. mise u našoj župi su u 19 sati.

 

Ostale obavijesti:

  • NEDJELJA CARITASA. Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu i naše župne zajednice (Franjevački svjetovni red, Frama, Caritas…) organiziraju humanitarnu akciju ”CVIJEĆEM DO BLIŽNJEGA”. Nakon jutarnje svete mise u 9.30h možete kupiti sadnice cvijeća i sva novčana sredstva idu za pomoć caritasa Ukrajine. Zahvaljujemo Vrtnom centru Dubrava koji nam je donirao cvijeće za ovu humanitarnu akciju, neka ih Božji blagoslov prati u njihovom radu.
  • U svrhu uključenja što većeg broja vjernika u slavlje sinode na izlazu iz crkve možete uzeti UPITNIK, ispuniti ga i ubaciti u kutiju koja se nalazi na dnu crkve.
  • Korizmeno molitveno bdijenje Inicijative “40 dana za život” traje do 10. svaki dan od 08 – 20 sati na mjestu bdijenja kod Opće bolnice Šibenik.Dragi župljani, potičemo vas na sudjelovanje u molitvi za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta, za obraćenje medicinskog osoblja.
  • POBOŽNOST 13 UTORAKA SV. ANTI“Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu.)” ovo su riječi što ih je izrekao papa Pijo XI.Svetog Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, danas moćni zagovornik kod Boga.
  • Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante, pozivamo vas na sudjelovanje u pobožnosti 13 utoraka svetom Svaki utorak do proslave sv. Ante Padovanskog (13. lipnja) molimo pobožnost za njegov zagovor. Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku. Utorak je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma preminuća ovog omiljenog sveca. Sveti je Ante “svetac svega svijeta”, a za našu Župu i svetište važan je i svih onih koji se njemu utječu.

Svakog utorka molitveno-liturgijski program započinje u 17.20h. Nakon pobožnosti svetom Anti slijedi sveta Misa u 18h sa prigodnom propovijedi koju predvode braća franjevci. Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Ante Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom udijeli mir našem svijetu i učvrsti vjeru u našim obiteljima

Povezani članci

Najnovije vijesti