RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (2. – 9. svibnja 2021.)

PETA USKRSNA NEDJELJA

Svete mise nedjeljom u:

9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i 19 sati (misa za mlade).

Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 19 sati. Pola sata prije večernje mise se moli sv. Krunica.

Mjesec svibanj posvećen je Bl. Djevici Mariji.

 

PONEDJELJAK

(3. svibanj)

Sv. Filip i Jakov, apostoli (Blagdan)

FRAMA ima susret u 20.30h.

UTORAK

(4. svibanj)

Bl. Julijan iz Bala, redovnik i prezbiter (Spomendan)

Pobožnost 13 utoraka sv. Anti.  Osmi utorak.

U 18.15 sati započinje molitveno-liturgijski program, u 19 sati sveta misa s prigodnom propovijedi. Nakon mise je euharistijsko klanjanje za duhovna zvanja.

SRIJEDA

(5. svibanj)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.15 sati.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19 sati.

ČETVRTAK

(6. svibanj)

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata objavila je Dekret o misi u vrijeme pandemije. Naša župa za završetak pandemije moli svakog četvrtka na misi u 19h. Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise. Animira bend TALITA KUM.

Nastavljamo sa katehezom za prvopričesnike u 16 i 17 sati.

PETAK

(7. svibanj)

Prvi petak.Prigoda za sv. ispovijed i pobožnost Srcu Isusovu poslije večernje mise.

Nastavljamo sa katehezom za krizmanike u 16 i 17 sati.

SUBOTA

(8. svibanj)

Ministranti imaju svoj susret u 11 sati.

 

OSTALE OBAVIJESTI

  • “Dođite k Josipu”! Svake srijede molimo pobožnost sv. Josipu u 18.15 sati i svakog 19. u mjesecu.
  • U subotu, svibnja započinju SVIBANJSKE POBOŽNOSTI koje se odnose na posebne molitve i druge pobožnosti kojima se tijekom svibnja časti Blažena Djevica Marija. Neka molitva Krunice ispuni i ovaj svibanj. U crkvi sv. Ante, Svibanjske pobožnosti su svaki dan od 18,30 sati, koju će predvodi svećenik. Pozivamo djecu i mlade, roditelje i ostale vjernike da se uključe u svibanjsku pobožnost.
  • Naši volonteri župnog caritasa danas i u nedjelju, 9. 5. pola sata prije nedjeljnih svetih misa skupljaju hranu u prostorijama župnog caritasa, za naše korisnike, koju dijelimo svakog 13. u mjesecu. Neka naša odricanja pomognu siromašnima i najugroženijima u našoj župi.
  • Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu organizira DEVETNICU I DUHOVSKO BDIJENJE uoči svetkovine Duhova. Devetnica započinje u petak, 14. 5. nakon večernje svete mise u Nakana devetnice i bdijenja za duhovno buđenje naše župe i cijelog hrvatskog naroda.

    Zatim, u crkvi sv. Ante će biti izložen Presveti oltarski sakrament nakon večernje mise od četvrtak, 20. 5. i sve do župne svete mise na svetkovinu Duhova u 9h, cijele dane i noći, osim pod svetim misama. Ova tri dana uoči same svetkovine Duhova pozvani ste neobavezno doći i probdjeti u molitvi za našu župu, za naš grad Šibenik i cijelu našu domovinu.Molimo sve one koji se žele prijaviti i osigurati da Presveti Oltarski Sakrament ni u jednom trenutku ne bude ostavljen bez ljudi, da odaberete jedan ili više termina, možete se prijaviti kao pojedinac, grupa ili zajednica. Ukoliko ipak budete morali otkazati, ljubazno vas molimo da nas o tome obavijestite kako bismo se pobrinuli naći zamjenu za vas.

    Muškarce posebno potičemo na popunjavanje noćnih termina.

Prijave nakon svetih misa, putem e-mail adrese: zupasubicevac@gmail.com ili na broj telefona: 022/214 294.