RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (18. – 25. rujna 2022.)

25. nedjelja kroz godinu

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 19h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 19 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se sv. Krunica u 18.30 sati.

 

NEDJELJA

(18. rujna)

Započinje jesenski kvatreni tjedan u kojem su vjernici pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen molitvi za svećenička i redovnička zvanja te za kršćansku izgradnju mladeži.

 

Susret sa roditeljima od djece koja će započeti kateheze za sakrament sv. Krizme. Susret započinje u 17.30h u crkvi sv. Ante. Pozivam roditelje da se odazovu i dođu na susret. Oni roditelji koji još nisu prijavili svoje dijete za spomenuti sakrament neka to učine što prije.

PONEDJELJAK

(19. rujna)

Susret sa roditeljima od djece koja će započeti kateheze za sv. ispovijed i prvu sv. pričest. Susret započinje u 19h sa svetom misom, a nakon mise je susret sa župnikom u crkvi sv. Ante. Pozivamo roditelje da se odazovu i dođu na susret. Oni roditelji koji još nisu prijavili svoje dijete za spomenuti sakrament neka to učine što prije.

 

FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(20. rujna)

Sv. Andrija Kim Taegon i drugovi, mučenici (Spomendan)

Svakog utorka navečer u 19 sati slavimo svetu misu za sve žive i pokojne štovatelje sv. Ante. Nakon mise molimo zavjetnu molitvu u čast sv. Ante.

Započinje DEVETNICA SV. MIHOVILU.

Dječji zbor ”Ljiljani”, imaju svoje probe u 19h u župnu dvoranu. Voditeljica je prof. Tina Banovac. Dječji zbor će pjevati preko dječje sv. mise u 11 sati.

SRIJEDU

(21. rujna)

Sv. Matej, apostol i evanđelist (blagdan).

Susret prezidija Marijine legije – međunarodna laička organizacija u 17.15h.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.30h.

ČETVRTAK

(22. rujna)

Kateheze za PRVOPRIČESNIKE u 10 i 17h (ovisno o smjeni djece u školi).

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 19h u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.

PETAK

(23. rujna)

Sv. Pio iz Pietrelcine, svećenik-franjevac (Spomendan)

Kateheze za KRIZMANIKE 17h.

SUBOTA

(24. rujna)

DAN MUČENIKA PROVINCIJE.

Na ovaj dan članovi Provincije Presvetog Otkupitelja žele obnoviti uspomenu na 44 fratra koja su ubijena u razdoblju od 1942. do 1948. godine, moliti se Bogu za njih i da oni zagovaraju današnje fratre da ustraju u vjeri prema Bogu i hrvatskom narodu. Stoga, u 18.30h molimo krunicu, u 19h je večernja sveta misa za ubijene fratre u crkvi sv. Ante na Šubićevcu.

 

OSTALE OBAVIJESTI:

 • Dragi roditelji i djeco, „školski vjeronauk ne može zamijeniti i učiniti suvišnom župnu katehezu. Ta dva oblika nisu istovjetna, nego se nadopunjuju“ (Na svetost pozvani, br. 25). Danas uviđamo da vjeronauk u školi zahtijeva i župnu katehezu. U župi započinjemo s redovitim župnim vjeronaukom – župnom katehezom za djecu. Cilj župne kateheze je usredotočena na liturgiju, zajedništvo i služenje, i prema osposobljavanju za svjedočki život u vjeri, obnovi Crkve i djelovanje iz vjere u društvu. Sve vas dragi roditelji iskreno pozivamo da potaknete svoju djecu na susrete u našoj župi, a posebno na nedjelju svetu misu. Kateheze započinju tj. prvi susreti:
 • ZA 8. RAZRED (petak, 23. 9.) u 17h
 • ZA 7. RAZRED (subota, 24. 9.) u 17h
 • ZA 6. RAZRED (subota, 22. 10.) u 16h
 • ZA 5. RAZRED (subota, 15. 10.) u 16h
 • ZA 4. RAZRED (subota, 8. 10.) u 16h
 • ZA 3. RAZRED (četvrtak, 22. 9.) u 10 i 17h
 • MINISTRANTI (subota, 17. 9.) u 11h
 • FRAMA (ponedjeljak, 12. 9.) u 20.30h
 • DJEČJI ZBOR (nedjelja, 11. 9.) u 10.30h
 • LIKOVNO-KREATIVNA RADIONICA (ponedjeljak, 19. 9.) u 18h
 • Djeca koja žele postati ministranti, službenici Božjeg oltara, mogu se prijaviti u ministrantsku zajednicu naše župe. Ministrantski susreti svake subote u 11 sati.
 • Počinje upis u Likovnu – kreativnu radionicu u našoj župi za dobni uzrast djece 4. 5. i 6. razreda osnovne škole. Molimo roditelje koji su zainteresirani da njihova djeca pohađaju radionicu mogu uzeti UPISNICU sa stolića za duhovni tisak ili će djeca dobiti u školi i da donesu na prvi susret u ponedjeljak, 19. rujna 2022. u 18h u župnu dvoranu. Voditeljice radionice su: Ivana Burić, Branka Čubrić, Maja Mezin, Helena Krnić i Anita Polić
 • Proslava spomendana preminuća službenice Božje majke Klare Žižić, utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne. Euharistijsko slavlje u crkvi sv. Lovre u 18 sati.
 • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat svakog četvrtka u Župi Srca Isusova na Baldekinu.
Podijeli objavu
Prethodni članakDAN MUČENIKA PROVINCIJE.
Sljedeći članakZAZIV DUHA SVETOGA