RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (15. – 22. siječnja 2023.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati. Pola sata prije večernje mise moli se krunica.

DRUGA NEDJELJA KROZ GODINU

NEDJELJA

(15. siječnja)

Danas su s nama momci iz katoličko Terapijske zajednice ”Mondo Nuovo” (Novi svijet) iz Nunića. Imate mogućnost nakon svetih misa pomoći ovoj zajednici u kupovini njihovih radova ali i poslušati svjedočanstvo o ovisnosti alkoholu, kocki i raznim drugim opijatima.
PONEDJELJAK

(16. siječnja)

Sv. Bernard i drugovi, prvomučenici u OFM (Blagdan)

 

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(17. siječnja)

Sv. Antun Opat, (Spomendan)

 

RADIONICA KREATIVNOG PLESA I POKRETAu 17.30 sati.

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

SRIJEDA

(18. siječnja)

Susret Marijine legije u 16.30 sati.

1. SRIJEDA – VELIKA DEVETNICA U ČAST SV. JOSIPA u 17.30 sati.

Tema: Zvanje i svetost svetog Josipa

ČETVRTAK

(19. siječnja)

Otvaranje MEĐUNARODNE IZLOŽBE O EUHARISTIJSKIM ČUDIMA – djelo je osmislio i izradio bl. Carlo Acutis.
SUBOTA

(21. siječnja)

Sv. Agneza, djevica i mučenica (Spomendan)

 

Ministrantski susret u 11 sati.

NEDJELJA

(22. siječnja)

3. NEDJELJA KROZ GODINU – NEDJELJA BOŽJE RIJEČI

 

 Ostale obavijesti:

 

  • Dragi župljani, u srijedu, 18. siječnja započinje VELIKA DEVETNICA „DEVET SRIJEDA SV. JOSIPU“, prije same svetkovine sv. Josipa koji se ove godine slavi ožujka.

Program koji će nas pratiti u devetnici svake srijede: Pobožnost sv. Josipu (krunica, litanije i posvetna molitva) i prilika za ispovijed u 17.30 sati, Sveta misa sa prigodnom propovijedi na temu o sv. Josipu u 18 sati. Svake srijede kroz devetnicu preporučujemo post i nemrs (preporuka o kruhu i vodi tko može). Pozivamo sve župljane i vjernike da se uključe u ovu devetnicu sa svojim nakanama, molitvama, željama i zahvalama.

Posebne nakane koje ćemo moliti kao zajednica: za duhovni preporod naših obitelji, za blagoslov djece i mladih, za dar bračnog partnera, za duhovna zvanja i za našu Domovinu.

  • U četvrtak, 19. siječnja 2023., u organizaciji našeg Franjevačkog svjetovnog reda pozivamo vas na otvorenje Međunarodne izložbe o euharistijskim čudima – djelo rano preminulog Carla Acutisa, petnaestogodišnjeg mladića iz Italije kojeg je papa Franjo proglasio blaženikom i stavio kao uzor mladima, a i starima, u ljubavi prema Bogu, Isusu Kristu, Euharistiji, Gospi i svetoj Katoličkoj crkvi. Ova izuzetno motivirajuća izložba ima za cilj približiti neprocjenjivu vrijednost Euharistije – živog susreta s Isusom Kristom i ojačati ljubav prema najvećem čudu Ljubavi – dodiru beskrajne ljubavi Isusova Srca.

Ovaj veliki događaj za našu Župu ali i za naš grad započet ćemo u 17.15 sati molitvom svete krunice (otajstva Svjetla s razmatranjima o Carlovom životu). Zatim će uslijediti sveta misa u 18 sati koju će predslaviti fra Šimun Markulin, prof. na KBF-u u Splitu, a nakon mise će biti euharistijsko klanjanje i svečano otvaranje izložbe. Uz ovu izložbu dolazi nam i relikvija od samog blaženika Carla Acutisa. Izložba će biti otvorena do utorka 24. siječnja od 16 do 19 sati.

Carlo je rekao: “Euharistija je moja autocesta prema Nebu. Ne osjećam potrebu ići u Jeruzalem jer Jeruzalem imam u svakoj crkvi, a to je Svetohranište gdje mogu u svakom trenutku naći Isusa. Naš cilj mora biti Vječnost.“ Da! U Carlovom ruksaku na putu za Nebo nikada nije nedostajala svakodnevna sveta misa, sveta pričest, molitva Gospine krunice, čitanje Evanđelja, Euharistijsko klanjanje, tjedna ispovijed i spremnost uskratiti sebi da bi to nešto darovao drugima. To je bio program Carlova života.                                                                                     

U svekolikim kušnjama i punini vremena koje nas pritišće i hladi vjeru, nadu i ljubav, usudimo se i mi poput Carla doći svakodnevno na Izvor vode žive – posvećivati naše dane i sigurno koračati prema Vječnoj gozbi ljubavi – s Isusom blagovati u Novom Jeruzalemu.

Dođite na Svadbu ljubavi i pozovite svoje prijatelje, braću i sestre. Nahranimo se i napojimo, osjetimo to žuđeno zajedništvo za kojim Isus čezne – „budite jedno kao što smo moj Otac i ja Jedno“, a zatim iziđimo u svakodnevicu života i nosimo Isusa na naše periferije – budimo živa Pokaznica, živo Evanđelje – radost svoga Gospodina.

  • Od 18. – 25. siječnja 2023., započinje MOLITVENA OSMINA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA Ove godine polazišne materijale priredilo je Vijeće Crkava Minnesote u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovogodišnji geslo je „Učite se dobrim djelima: pravdi težite“ (Iz 1, 12 – 18). Kao župna zajednica ćemo se uključiti u ovu molitvenu osminu, molitvom sv. krunice, sv. misom i molitvama.
  • Župne kateheze ćemo nastaviti od idućeg tjedna prema redovitom rasporedu.