NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (15. – 22. rujna 2019.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (15. – 22. rujna 2019.)

Dvadeset i četvrta nedjelja kroz godinu
Mise nedjeljom u: 10 i 19 sati.
Svete mise preko tjedna svaki dan su u: 7h i 19h.
Svaki dan prije večernje svete mise moli se sv. Krunica u 18.30 sati.
 

NEDJELJA

(15. rujna)

Započinje jesenjski kvatreni tjedan u kojem su vjernici pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen molitvi za svećenička i redovnička zvanja te za kršćansku izgradnju mladeži.
PONEDJELJAK

(16. rujna)

Sv. Kornelije, papa, i Ciprijan, biskup, mučenici (Spomendan)

Franjevačka mladež (Frama) ima svoj susret u 20.30 sati.

Pozivamo mlade da se pridruže Frami.

UTORAK

(17. rujna)

BLAGDAN RANA SV. FRANJE ASIŠKOGA.

Nakon večernje svete mise u 19h molit ćemo večernju molitvu od blagdana iz časoslova. Posebno pozivamo članove OFS-a i franjevačku mladež Framu kao i ostale vjernike da se uključe u proslavu franjevačkog blagdana.

 

SRIJEDA

(18. rujna)

Sv. Josip Kupertinski, prezbiter (spomendan)

Probe za zborove: Dječji zbor ”Ljiljani” u 17.30h; Zbor sv. Ante u 18.30h.

Pozivamo djecu i odrasle, da se priključe zborovima te pjevanjem uzveličaju naša misna slavlja.

ČETVRTAK

(19. rujna)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 19h u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.       
 

PETAK

(20. rujna)

Sv. Andrija Kim Taegon i drugovi, mučenici (spomendan)

Započinje DEVETNICA SV. MIHOVILU. Misa za mlade je u katedrali u 19h. Nakon svete mise je procesija sa svijećama od katedrale do tvrđave sv. Mihovil. Pozivamo mlade da se uključe i dođu u 18.15h ispred crkve sv. Ante i pješice sa župnikom idu do katedrale.

 

SUBOTA

(21. rujna)

Sv. Matej, apostol i evanđelist (blagdan).

Liturgija kvarti.

Ministranti imaju susret u 11h. Pozivamo djecu da se pridruže.

 

  • Volonteri župnog caritasa dežuraju svakog utorka od 17 do 18 sati i prikuplja prehrambene proizvode i higijenske potrepštine za najugroženije u našoj župi.
  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze se održavaju četvrtkom u 20h na Baldekinu u župi Srca Isusova.
  • U srijedu, 18. rujna je prvi ovogodišnji susret sa roditeljima za Ispovijed i Prvu sv. Pričest u 18 sati u crkvi sv. Ante. Isti dan je i prvi ovogodišnji susret sa roditeljima za sv. Potvrdu u 19.30 sati u crkvi sv. Ante.
  • Upis u Likovnu – kreativnu radionicu i Dramsku za dobni uzrast od 6. do 10. godina. Roditelji koji su zainteresirani da njihova djeca pohađaju radionicu mogu uzeti UPISNICU sa stolića za duhovni tisak i doći sa djecom na prvi susret u srijedu, 25. rujna 2019. u 17.30h u župnu dvoranu. Voditeljice radionice su: Ana Ljubica, Ivana Burić i Bernardica Ljutić.
  • Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika “Biskup Srećko Badurina” pozivaju vas na manifestaciju Dani biskupa Srećka Badurine. Program započinje u nedjelju, 15. rujna u 20 sati u interpretacijskom centru ”CIVITAS SACRA”. Detaljniji program možete vidjeti na plakatu koji je na oglasnoj ploči.
  • Započela je Velika devetnica u čast sv. Nikoli Taveliću u crkvi sv. Frane. Više o samoj devetnice na plakatu koji je na oglasnoj ploči.
  • U organizaciji ”Udruge hrvatskih branitelja” najavljujemo prikazivanje novog dokumentarnog filma od redatelja Jakova Sedlara ”3069” koji govori o obitelji hrvatskih branitelja koji su počinili samoubojstvo. Film će biti prikazan u franjevačkom samostanu Ante na Šubićevcu, u petak, 27. rujna u 19.30 sati u velikoj franjevačkoj dvorani, a premijera filma se očekuje 23. rujna 2019. u Vukovaru.
Prethodni članak
Sljedeći članak
Povezani članci

Najnovije vijesti