RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (14. – 21. studenoga 2021.)

Svete mise nedjeljom: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska misa) i 18h (misa za mlade). Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se sv. Krunica u 17.30 sati.

  

33. nedjelja kroz godinu

 

PONEDJELJAK

(15. studenoga)

SVETKOVINA POSVETE CRKVE i DAN SAMOSTANA SV. ANTE

Svečano euharistijsko slavlje u 18h predvodi fra Boris Čarić, ekonom u našoj provinciji. U 17h će biti kateheza za roditelje naših ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika, u 17.30h je molitva svete krunice.  Geslo ovogodišnje svetkovine glasi: ”U ovom domu molitve ti prebivaš i dijeliš svoje darove, da nas izgradiš u hram Duha Svetoga”, u tom geslu pozivamo vjernike na obljetnicu posvete samostanske crkve.

UTORAK

(16. studenoga)

Probe zborova: Dječji zbor ”Ljiljani” u 19h i Zbor sv. Ante u 20h.
SRIJEDA

(17. studenoga)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.15h.

Blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice OFS-a.

Nakon večernje mise je susret Franjevačkog svjetovnog reda.

ČETVRTAK

(18. studenoga)

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE. Pomolit ćemo se za sve stradale preko svete mise u 18h. Nakon mise će biti klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom za sve žrtve domovinskog rata. Klanjanje animira bend TALITA KUM. Poslije klanjanja će biti MIMOHOD SA LAMPIONIMA. Pozivamo sve vjernike da dođu  i ponesu lampione, isto tako da izvjese hrvatsku trobojnicu i upale svijeće za sve žrtve Vukovara i Škabrnje.
PETAK

(19. studenoga)

Kateheza za krizmanike: 8a i 8c dolaze 16h, a 8b i ostali učenici dolaze u 17h.
SUBOTA

(20. studenoga)

Ministranti imaju susret u 11h.

Župa Dubrava slavi svoju zaštitnicu Gospa od Zdravlja. Procesija i svečana sveta misa je u 15.30 sati, a predvodi don Marinko Mlakić, generalni vikar.

NEDJELJA

(21. studenoga)

SVETKOVINA KRISTA KRALJA, posljednja nedjelja liturg. godine.

 

Ostale obavijesti:

  • Pozivamo roditelje ovogodišnjih kandidata za prvu svetu pričest i krizmu da zajedno sa svojim djecom dođu na DRUGI roditeljski – molitveni susret, u samoj proslavi svetkovine Posvete crkve i Dan samostana, u ponedjeljak, 15. studenoga 2021. u 17h u crkvi sv. Ante. Susret je zamišljen: u 17h – Kateheza, zatim u 130h krunica i sveta ispovijed, a u 18h svečana Sveta misa.
  • Dragi župljani, molimo vas da se počnete prijavljivati za blagoslov obitelji koji ove godine započinjemo u došašću. Stoga, popunite prijavnicu preko interneta koja se nalazi na našoj web stranici: https://www.e-zupe.com/najava/blagoslov/zupa-subicevac ili prijavnicu možete uzeti sa stolića za duhovni tisak. Župnik će doći onima koji se prijave i žele primiti svećenika u svoj dom.
  • Župa sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu pokrenula je MISIJSKU AKCIJU pod nazivom 1 KN=1 OBROK. Ovom akcijom želimo pomoći misiju u Zambiji u Africi koju vodi don Boris Dabo. Pozivamo župljane, posebno djecu i mlade da mogu preuzeti svoju misijsku kutijicu u Cilj ove akcije da se svakog dana ubaci 1 KUNA u misijsku kutijicu i na taj način prehranjuješ jedno dijete, da se izmoli Oče naš, Zdravo Marijo i slava Ocu za potrebe misija i misionara. Akcija završava na 3. nedjelju došašća 12. 12. 2021., kada trebate donijeti misijske kutijice u crkvu i ostaviti ispred oltara prije svetih misa.
Podijeli objavu
Prethodni članakŽUPNIKOVO PISMO
Sljedeći članak14. OBLJETNICA POSVETE ŽUPE