NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (14. – 21. listopada 2018.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (14. – 21. listopada 2018.)

Dvadeset i osma nedjelja kroz god.

Nedjelja zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje

NEDJELJA

(14. listopad)

Nedjelja zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje, prigodno ćemo obilježiti na misi u 10 h.
PONEDJELJAK

(15. listopad)

Sv. Terezija Avilska, djevica i crkv. naučiteljica (spomendan)

U Gospe van Grada od ponedjeljka, 15. listopada nastavljaju s biblijskim večerima koje predvodi profesor Biblije na KBF-u u Splitu, dr. fra Domagoj Runje. Susret započinje nakon večernje svete mise, dakle, oko 19:30 sati. Pozivamo vas sve da dođete, a osobito hodočasnike u Svetu Zemlju, jer će tema ovogodišnjih susreta biti mjesta u Svetoj Zemlji. Bilo da hodočastite ili ne, korisno je saznati nešto više o mjestima poput Nazareta, Betlehema, Jeruzalema (…) jer je tim mjestima kročio naš Spasitelj Isus Krist.

UTORAK

(16. listopad)

Franjevački svjetovni red (OFS-a) svoj susret ima u 18.30h.
 

SRIJEDA

(17. listopad)

Sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik (spomendan)

Zborovi (dječji, mladi i odrasli) imaju pjevanje prema rasporedu:

Dječji zbor ”Ljiljani”, u 17.30h; Zbor sv. Ante u srijedu, 16h,

Biblijska zajednica poslije večernje sv. mise ima svoje susret.

ČETVRTAK

(18. listopad)

Sv. Luka, evanđelist (blagdan)

Vjeronauk za prvopričesnike: u 10/17h

Poslije večernje sv. mise je klanjanje pred Presvetim Sakramentom.

 

PETAK

(19. listopad)

Sv. Petar Alkantarski, prezbiter (spomendan)

Vjeronauk za krizmanike: u 16h (8.a) u 17h (8.b)

Likovno-kreativna radionica i Dramska grupa petkom od 17 do 19h.

Frama ima susret u 20.30 h.

 

SUBOTA

(20. listopad)

Ministranti imaju svoj susret u 11h.

Župna kateheza za učenike 4. i 5. razreda u 16h

Župna  kateheza za učenike 6. i 7. razreda u 17h

Ako je vaše dijete već uključeno u koju skupinu u župi nije potrebno dolaziti.

 

NEDJELJA

(21. listopad)

Sljedeća nedjelja je MISIJSKA NEDJELJA.  Priloge za kršć. misije i misionare moći ćete udijeliti u milostinji na misama!

Svete Mise nedjeljom i svetkovinama su u: 10 i 18h, a preko tjedna u: 7h i 18h.

 

  • LISTOPADSKA POBOŽNOST. U Marijinu smo mjesecu. Svaku večer u 17.30 sati listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad, je mjesec Svete Krunice. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da dođete na molitvu sv. krunice svaki dan u 17.30h u crkvi sv. Ante.
  • U župi imamo instrukcije iz engleskog i talijanskog djeci osnovne škole Petra Krešimir IV. utorkom u 16h u župnim prostorijama koje će držati Aida Zaninović. Instrukcije iz hrvatskog jezika koje drži prof. Ana Peranić će biti u utorak u 17h.
  • U našem gradskom dekanatu je započeo prošli mjesec susret za obitelji, stoga pozivamo obitelji da se odazovu na mjesečne susrete. SUSRET OBITELJSKE ZAJEDNICE se održava u KATOLIČKOJ ŠKOLI , 14. 10. s početkom u 16h.
  • Naš župni caritas promiče djelotvornu kršćansku ljubav prema najpotrebnijima u našoj župi. Primanje stranka: utorkom od 17 do 18 sati. Svakog 13 u mjesecu dijeli se hrana. Svoje novčane priloge za Caritas možete ostaviti u caritasovu škrabicu ili donijeti u caritasov ured utorkom. Namirnice i hranu za potrebne možete također dostaviti u ured. S obzirom da nas često pitate što je najpotrebnije, u nastavku Vam dajemo popis trenutno hitnih potrepština: konzerve (pelat, biži, grah, paštete…), tjestenina, riža, palenta, ječam, leća, juha iz vrećice, umaci, mlijeko, kava, čaj, keksi, čajni kolutići, dvopek, higijenska sredstva (wc papir, šampon, sapun, pasta za zube). Brašna, šećera i ulja trenutno imamo dovoljno. Odjeća se do daljnjega ne prima!
  • U Šibenskoj biskupiji je ponovno otvoreno Bračno i obiteljsko savjetovalište (BIOS-Život). Voditeljica savjetovališta je gospođa Marija Fridrich. Adresa je Fausta Vrančića 10 u Šibeniku, kod Nove crkve u staroj gradskoj jezgri. Radno vrijeme: jedan tjedan prijepodne, drugi popodne, naizmjenice: Ponedjeljak, srijeda i četvrtak: od 9 do 13h —- od 16 do 20h. Osnovna zadaća (BIOS –Život) je biti na raspolaganju zaručničkim i bračnim parovima koji traže savjet i pomoć.
  • Inicijativa 40 dana za život najavljuje premijeru dokumentarnog filma „40 dana…“ u Katoličkoj Osnovnoj Školi subota, 20. listopada 2018. u 20h, o rezultatima i plodovima te najveće međunarodne pro-life molitvene inicijative koja je utjecala na milijune ljudi. Dokumentarac je sniman u raznim dijelovima Hrvatske, te u Rimu, Budimpešti, Londonu i Houstonu. U njemu sudjeluju žene koje su pobacile, one koje su odlučile roditi, ali i muškarci koji su ranjeni pobačajem te su iznesena iskustva molitelja začetih silovanjem ili onih koji su mogli biti pobačeni.

 

 

Od KATOLIČKOG TISKA: Glas Koncil i List ”Marija”.

Povezani članci

Najnovije vijesti