NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (13. – 20. prosinca 2020.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (13. – 20. prosinca 2020.)

TREĆA nedjelja došašća – Nedjelja Caritasa

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna u: 6.30h (zornica) i 18h. Pola sata prije večernje mise moli se krunica.

  

NEDJELJA

(13. prosinca)

TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA sv. Lucija, djevica i mučenica

Nedjelja Caritasa – dan posvećen brizi za najpotrebnije, kako bi i oni radosno doživjeli božićne blagdane. Župni Caritas, Franjevački Svjetovni Red i Frama Šubićevac povodom Nedjelje Caritasa, organiziraju AKCIJU PRODAJE KOLAČA. Također, prikupljajmo i živežne namirnice (ulje, brašno, tjesteninu, šećer,…) za potrebe socijalno ugroženih obitelji iz naše župe. Svoje namirnice možete donijeti u prostorije caritasa pola sata prije nedjeljnih svetih misa.

Milostinja koja se na misama prikupi ide za Caritas. Hvala svima koji su se odazvali i svojim prilogom ili donacijom pomogli caritasu.

PONEDJELJAK

(14. prosinca)

Sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkv. naučitelj, (Spomendan)
UTORAK

(15. prosinca)

Svakog utorka navečer u 18h slavimo svetu misu za sve žive i pokojne štovatelje sv. Ante.
ČETVRTAK

(17. prosinca)

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata objavila je Dekret o misi u vrijeme pandemije. Naša župa će za završetak pandemije moliti svakog četvrtka na misi u 18h. Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.
SUBOTA

(19. prosinca)

Ministranti imaju susret u 11h.

CJELODNEVNO KLANJANJE od 7h do 17.30h.

NEDJELJA

(20. prosinca)

ČETVRTA NEDJELJA DOŠAŠĆA 

 

  • Mise zornice u našoj crkvi svakog dana, osim nedjeljom, u 30 sati.
  • Tiskani su jednolisni kalendari za 2021. god. u izdanju našeg Franjevačkog samostana i Župe. Osim jednolisnih imamo i kalendare od 13 listova, zatim božićne svijeće, tamjan i lumini. Možete uzeti u sakristiji nakon svetih misa.
  • BLAGOSLOV OBITELJI neće biti sada kroz došašće, nego kada se situacija zbog pandemije smiri obavit ćemo blagoslov obitelji.

Kao župa u ovog Godini sv. Josipa organizirat ćemo pobožnost sv. Josipu i to danima koji su u latinskoj tradiciji posvećeni ovom svecu svaka srijeda i svaki 19., u mjesecu imat ćemo misu s prigodnom propovijedi i pobožnostima u čast sv. Josipu. A svakog 19. u mjesecu će biti cjelodnevno klanjanje.

Počet ćemo u subotu 19. prosinca 2020., s CJELODNEVNIM KLANJANJEM od 7h do 17.30h, zatim sv. krunica i pobožnost u čast sv. Josipu, u 18 sveta misa s prigodnom propovijedi. Preporučujemo da se ove godine svakodnevno moli Posvetna molitva sv. Josipu, koju ćemo naknadno tiskati. Isto tako, župa će povodom Godine sv. Josipa nabaviti kip sv. Josipa.

Sjetimo se da je hrvatski sabor 1687., proglasio sv. Josipa zaštitnikom naše Domovine. Kao trajan spomen na tu odluku, 2008., na ulazu u Hrvatski sabor postavljen je reljef sv. Josipa, rad kipara Šime Vulasa.

Zagovor sv. Josipa vrlo je moćan kod svemogućega Boga! Njegov lik je u Bibliji skriven, ali tim više je djelatan. U litanijama sv. Josipa, imamo zaziv „Pokrovitelju svete Crkve“. Ako je pokrovitelj cijele Crkve, koliko tek ima značaj za jednu župu ili biskupiju! Zato pozivam svesrdno da mu se obraćamo i molimo njegov moćni zagovor kod Boga, kako za naše obitelji, našu župu i Biskupiji, tako i za sav narod.

Mnogi duhovni pisci govore da su ovo Marijina i Josipova vremena, u kojima oni pripremaju svoju Crkvu na za novi preporod. Kod posljednjeg ukazanja u Fatimi 13.10.1917., ukazao sve sv. Josip s Malim Isusom i oni su blagoslivljali sav svijet. Ta gesta je vrlo znakovita za ova vremena. Potreban nam je očinski blagoslov. Znamo kako je danas uloga očinstva i odgovornog roditeljstva u krizi.

Zato ćemo prositi zagovor sv. Josipa, da nam u ovim teškim vremenima pomogne. Uvjereni smo da će svemogući Gospodin biti milostiv na naše vapaje u ovoj Godini sv. Josipa. Svaki član Crkve, bez obzira na svoj životni poziv, mora nastojati biti svet. To je univerzalni poziv na svetost, na koju nas Crkva poziva. Što znači svetost, ako ne prakticiranje naše vjere, koja uključuje trajno obraćenje u sudjelovanje u životu Crkve.

Povezani članci

Najnovije vijesti