RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (13. – 20. listopada 2019.)

Dvadeset i osma nedjelja kroz godinu

Mise nedjeljom u: 10 i 18 sati.

Svete mise preko tjedna svaki dan su u: 7h i 18h.

LISTOPADSKA POBOŽNOST u 17.30 sati.

 

 

 

NEDJELJA

(13. listopad)

NEDJELJA ZAHVALNOSTI za Božja dobročinstva i plodove zemlje, prigodno ćemo obilježiti na misi u 10 h.

Pozivamo Vas na PREDSTAVLJANJE KNJIGE Darka Pavičića, MEĐUGORJE – Prvih sedam dana, večeras 13. 10. 2019., u crkvi sv. Ante na Šubićevcu nakon večernje svete mise u 18h.

Predstavljač će biti sam autor Darko Pavičić, novinar Večernjeg lista.

PONEDJELJAK

(14. listopad)

Franjevačka mladež (Frama) ima svoj susret u 20.30 sati. Pozivamo mlade da se pridruže Frami.
UTORAK

(15. listopad)

Sv. Terezija Avilska, djevica i crkv. naučiteljica (spomendan)

Franjevački svjetovni red (OFS-a)  ima svoj susret u 18.30h.

SRIJEDA

(16. listopad)

Naši pjevački zborove (dječji, mladi i odrasli) imaju pjevanje prema rasporedu: Dječji zbor ”Ljiljani”, srijedom, u 17.30h; Zbor sv. Ante, srijedom, 18.30h; Zbor mladih nedjeljom u 18h. Uzveličajte naša misna slavlja. ”Tko pjeva, dvaput moli”.

Likovno-kreativna radionica i Dramska grupa srijedom  u 17.30 sati.

 

ČETVRTAK

(17. listopad)

Sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik (spomendan)

Vjeronauk za prvopričesnike: u 10 i 17h.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise

u 18h u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.     

PETAK

(18. listopad)

Sv. Luka, evanđelist (blagdan)

Vjeronauk za krizmanike: u 16h.

Biblijska zajednica (ČITAČI), poslije večernje mise imaju svoj susret u župnoj dvorani u 18.30h. Pozivamo sve vjernike koji žele razmišljati i produbljivati svoju vjeru kroz Božju Riječ da se priključe.

SUBOTA

(19. listopad)

Sv. Petar Alkantarski, prezbiter (spomendan)

Ministranti imaju susret u 11h.

NEDJELJA

(20. listopad)

Sljedeća nedjelja je MISIJSKA NEDJELJA. Priloge za kršć. misije i misionare moći ćete udijeliti u milostinji na misama!

 

  • LISTOPADSKA POBOŽNOST. U Marijinu smo mjesecu. Svaku večer u 17.30 sati listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad, je mjesec Svete Krunice. U nakani krunice, svaki dan ćemo moliti za potrebe obitelji u našoj župi, krunicu predvode razne katehetske grupe u našoj župi. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da dođete na molitvu sv. krunice.
  • U srijedu, 16. 10. obilježiti ćemo 28. obljetnicu smrti generala bojnika Blage Zadre zapovjednika obrane Borova Naselja. Pozivamo sve vjernike na svetu misu u 18h, a nakon mise u mimohodu sa svijećama uputiti do grafita Blage Zadre na Šubićevcu, gdje ćemo odati počast molitvom odriješenja za pokojnog generala kao i za sve pokojne branitelje u domovinskom ratu.
  • Započela je Likovno – kreativna radionica i Dramska grupa za dobni uzrast od 6. god. do 10. god. Roditelji koji se zainteresirani da njihova djeca pohađaju radionicu mogu uzeti UPISNICU sa stolića za duhovni tisak i doći sa djecom u srijedu u 17.30h u župnu dvoranu.
  • ŽUPNI CARITAS promiče djelotvornu kršćansku ljubav prema najpotrebnijima u našoj župi. Primanje stranka: utorkom od 17 do 18 sati. Svakog 13. u mjesecu dijeli se hrana. Svoje novčane priloge za Caritas možete ostaviti u caritasovu škrabicu ili donijeti u caritasov ured utorkom. Danas je 13. u mjesecu, stoga, molimo vjernike da doniraju hranu kako bi mogli podijeliti najpotrebnijima u našoj župi.
  • Prošle nedjelje smo najavili i pokrenuli akciju za kupnju novih stolica u našim dvoranama za vjeronauk. Stare stolice i klupe su dotrajale, stoga molimo sve vjernike da svojim prilogom pripomognu u nabavi novih stolica. Svaka stolica košta 250 kn. Neka Bog nagradi i blagoslovi svaki vaš dar.
  • ZAJEDNICA MOLITVA I RIJEČ iz Šibenika organizira seminar NOVE EVANGELIZACIJE po modelu prof. Tomislava Ivančića na temu BEZ MENE NE MOŽETE UČINITI NIŠTA. Voditelj je Ivica Lulić, vjeroučitelj. Seminar započinje od 18. do 20. 10 2019. u Katoličkoj osnovnoj školi. Program možete vidjeti na plakatu.
  • Pozivamo Vas na promociju dokumentarnog-igranog filma GLAVU DOLJE RUKE NA LEĐA, 269 dana logora. 7000 ljudi. 1 priča od autora dokumentarnog filma SRCE VUKOVARA Stipe Majića Pipe, u srijedu, 23. 10. 2019. u 18.30 sati u samostanskoj dvorani na Šubićevcu. Ulaz je slobodan.

“GLAVU DOLE RUKE NA LEĐA” je igrano dokumentarni film koji prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja odvođenja, maltretiranja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima. Na promociji filma gostovati će vukovarski hrvatski branitelji iz Domovinskog rata Predrag Mišić Peđa i Stipe Majić Pipe.