NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (12. – 19. rujna 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (12. – 19. rujna 2021.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska misa) i 19h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 19 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se sv. Krunica u 18.30 sati.

24. nedjelja kroz godinu – Presveto Ime Marijino

 

PONEDJELJAK

(13. rujan)

Sv. Ivan Zlatousti, biskup i crkv. naučitelj (Spomendan)

Poziv članovima župnog caritasa da dođu na susret u 19.30h.

FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(14. rujan)

BLAGDAN UZVIŠENJA SV. KRIŽA – poslije večernje sv. mise pobožnost čašćenja svetoga križa.

Pozivamo djecu koja žele postati članovi našeg dječjeg zbora ”Ljiljani”, da dođu na upis i probu u utorak, 14. 9. u 19h u župnu dvoranu. Voditeljica je prof. Tina Banovac. Dječji zbor će pjevati preko dječje sv. mise u 11 sati.

SRIJEDA

(15. rujan)

Spomendan Bl. Djevice Marije Žalosne.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.15h.

ČETVRTAK

(16. rujan)

Sv. Kornelije, papa, i Ciprijan, biskup, mučenici (Spomendan)

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata objavila je Dekret o misi u vrijeme pandemije. Naša župa za završetak pandemije moli svakog četvrtka na misi u 19h. Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise. Animira bend TALITA KUM.

PETAK

(17. rujan)

BLAGDAN RANA SV. FRANJE ASIŠKOGA.

Pozivamo članove OFS-a, franjevačku mladež Framu kao i ostale vjernike da se uključe u proslavu franjevačkog blagdana. U 18.15h će biti franjevačka krunica, preko večernje mise molimo molitvu časoslova od samog blagdana, a na kraju sv. mise će biti blagoslov sa relikvijama sv. Franje.

SUBOTA

(18. rujan)

Sv. Josip Kupertinski, prezbiter (spomendan)

ZAVJETNO ŽUPNO HODOČAŠĆE U KARLOVAC.

Nema ministarskog susreta.

NEDJELJA

(19. rujan)

Iduća nedjelja je posvećena molitvi i zazivu Duha Svetoga povodom početka nove školske i vjeronaučne godine. Svečano ćemo obilježiti preko svetih misa u 11 sati i mise za mlade u 19 sati.

 

Ostale obavijesti:

  • Pozivamo sve mlade od 14. do 30 god. (osmaši, srednjoškolci i studenti) koji žele poput sv. Franje Asiškoga naučiti sretno živjeti, da se priduže našoj franjevačkoj mladeži Frami. Susreti se održavaju ponedjeljkom u 20.30 sati.
  • Dragi župljani,u svrhu digitalizacije i pojednostavljenja župne administracije, te kreiranja jedinstvene i potpune kartoteke župljana, molimo vas da ispunite prijavnicu koju možete uzeti sa stolića za duhovni tisak ili se registrirati na župnom portalu e-zupe.com.
  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat počinju u četvrtak, 16. rujna u 20h u Župi Srca Isusova na Baldekinu.
  • Samostan i Župa sv. Ante Padovanskog organizira ZAVJETNO HODOČAŠĆE u subotu, 18. rujna 2021. god u NACIONALNO SVETIŠTE SV. JOSIPA U KARLOVAC povodom Godine sv. Josipa. Polazak je u 6.30h ispred samostana sv. Ante, a cijena puta je 200 kn (u cijenu je uračunat zajednički ručak). Plan hodočašća će biti i posjet KRAŠIĆU rodnoj župi Alozija Stepinca, a pri povratku i posjet CRKVI HRVATSKIH MUČENIKA na UDBINI. Prijaviti se možete nakon svetih misa u sakristiji kod župnika. Plaćanje je odmah po prijavi.
Povezani članci

Najnovije vijesti