NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (12. – 19. prosinca 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (12. – 19. prosinca 2021.)

TREĆA  nedjelja  došašća

Nedjelja Caritasa

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (Župna misa), 11h (Dječja i obiteljska misa)

i 18h (Misa za mlade)

Svete mise preko tjedna u: 6.30 sati (Misa zornica) i 18 sati.

Pola sata prije večernje mise moli se krunica.

 

NEDJELJA

(12. prosinca)

TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA. Nedjelja Caritasa – dan posvećen brizi za najpotrebnije, kako bi i oni radosno doživjeli božićne blagdane. Župni Caritas, Franjevački Svjetovni Red i Frama Šubićevac povodom Nedjelje Caritasa, organiziraju AKCIJU PRODAJE KOLAČA. Sav prihod od prodaje kolača ide za liječenje naše Kiare Goršić.  Milostinja koja se na misama prikupi ide za Caritas. Hvala svima koji su se odazvali i svojim prilogom ili donacijom pomogli caritasu.
PONEDJELJAK

(13. prosinca)

Sv. Lucija, djevica i mučenica (Spomendan)

Probe za zbor sv. Ante u 18.30h.

FRANJEVAČKA MLADEŽ – FRAMA u 20.30h.

UTORAK

(14. prosinca)

Sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkv. naučitelj, (Spomendan)

Probe za dječji zbor ”Ljiljani” u 19h.

SRIJEDA

(15. prosinca)

Svake srijede POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.25h.
ČETVRTAK

(16. prosinca)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.
PETAK

(17. prosinca)

DRUGI DIO DOŠAŠĆA
SUBOTA

(18. prosinca)

Ministranti imaju susret u 11h.
NEDJELJA

(19. prosinca)

ČETVRTA NEDJELJA DOŠAŠĆA.

 

 Ostale obavijesti: 

  • Mise zornice u našoj crkvi svakog dana, osim nedjeljom, u 30 sati.
  • Na stoliću za duhovni tisak možete uzeti plan rasporeda za blagoslov obitelji.
  • Danas završava MISIJSKA AKCIJA pod nazivom 1KN=1OBROK. Trebali ste danas donijeti svoje misijske kutijice i ostaviti ispred oltara. Ovom akcijom pomažemo misiji u Zambiji koju vodi don Boris Dabo. Hvala svima koji su se uključili u ovu akciji.
  • Tiskani su jednolisni kalendari za 2022. god. u izdanju našeg Franjevačkog samostana i Župe sv. Ante. Osim jednolisnih imamo kalendare od 13 listova, zatim božićne svijeće, tamjan i lumine. Možete uzeti u sakristiji svakim danom nakon svetih misa.
  • SVETA ISPOVIJED PRIJE BOŽIĆA. Svakim danom pola sata prije večernje svete mise svećenik je raspolaganju za svetu ispovijed u sakristiji. Zajednička ispovijed za cijelu župu će biti utorak, 12. u 17.30h.
  • Pohod starijim i nemoćnima u našoj župi (četvrtak, 12.) koji se žele ispovjediti i pričestiti za Božić. Prijavite svoje starije i bolesne u župni ured ili poslije svetih misa!
  • Večeras nedjelja, 12. 12. 2021., pozivamo Vas na predstavljanje knjige ”CJEPIVO: DA ILI NE? Moralno rasuđivanje u vrijeme korone” prof. dr. sc. don Josipa Mužića, pročelnika Katedre za filozofiju na splitskom KBF-u. Don Josip će nam uz ostale predavače predstaviti svoju novu knjigu čiji sadržaj „ulazi u najinteresantniji trenutak ljudskog društva i pridonosi javnoj raspravi iz filozofsko-teološke perspektive, otvarajući široku interdisciplinarnu raspravu”. Predstavljanje knjige će biti u velikoj samostanskoj dvorani s početkom u 19h.
  • U iduću nedjelju, 19. 12. 2021., pozivamo Vas na predstavljanje knjige PRIČE IZ ZAGORE, od fra Krešimira Mikelića, župnika u Danilu. O knjizi će govoriti sam autor fra Krešimir i Marko Menđušić. Predstavljanje knjige će biti u 19h u velikoj samostanskoj dvorani.

 

Povezani članci

Najnovije vijesti