NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (11. – 18. listopada 2020.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (11. – 18. listopada 2020.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

LISTOPADSKA POBOŽNOST u 17.30 sati.

28. nedjelja kroz godinu

 

NEDJELJA

(11. listopad)

Danas je NEDJELJA ZAHVALNOSTI za Božja dobročinstva i plodove zemlje, prigodno ćemo obilježiti preko dječje misi u 11h.
PONEDJELJAK

(12. listopad)

FRAMA ima susret u 20.30 sati. Pozivamo mlade da se pridruže Frami.
UTORAK

(13. listopad)

Nakon večernje mise susret Franjevačkog Svjetovnog Reda.
SRIJEDA

(14. listopad)

Probe pjevanja za  dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.
ČETVRTAK

(15. listopad)

Sv. Terezija Avilska, djevica i crkv. naučiteljica (spomendan)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 18h u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.

PETAK

(16. listopad)

Probe pjevanja za zbor sv. Ante u 18.30 sati.

Molitvena zajednica Effata ima svoj susret u 19h u samostanskoj kapeli.

SUBOTA

(17. listopad)

Sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik (spomendan).

Ministranti imaju susret u 11h.

DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE – BOŽJA POBJEDA s početkom u 18h.

NEDJELJA

(18. listopad)

Sljedeća nedjelja je MISIJSKA NEDJELJA.  

Priloge za kršć. misije i misionare moći ćete udijeliti u milostinji na misama!

Prigodno ćemo obilježiti preko dječje misi u 11h.

 

 

Ostale obavijesti:

 

  • LISTOPADSKA POBOŽNOST. Marijin mjesec. Svaku večer u 17.30 sati je listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad, je mjesec Svete Krunice. U nakani krunice, svaki dan ćemo moliti za potrebe obitelji u našoj župi. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da dođete na molitvu sv. krunice svaki dan u crkvi sv. Ante.

 

  • Odlukom vijeća našeg župnog caritasa više se neće prikupljati hrana svakog utorka, nego određenim nedjeljama u mjesecu prije svetih misa. Stoga, u nedjelju, 11. 10. pola sata prije svetih misa naši volonteri će skupljati hranu u prostorijama župnog caritasa. Podjela hrane će biti svakog 13 u mjesecu od 17 do 18 sati. Pozivamo nove članove koji žele postati volonteri našeg caritasa da se jave župniku.

 

  • Dragi roditelji, pozivamo vas da upišete svoju djecu na župnu katehezu. Posebno pozivamo roditelje prvopričesnika i krizmanika čija djeca u ovoj školskoj godini upisuje, 7., i 8. razred osnovne škole, a žive na području naše župe da izvrše upis svoje djece na vrijeme kako bismo mogli započeti kvalitetnu pripremu za primanje ovih sakramenata. Upisi su užupnoj dvorani subotom u 10 sati ili nakon nedjeljnih svetih misa.

 

  • U petak, 16. 10. obilježiti ćemo 29. obljetnicu smrti generala bojnika Blage Zadre zapovjednika obrane Borova Naselja. Poziva sve vjernike na svetu misu u 18h, a nakon mise u mimohodu sa svijećama uputiti do grafita Blage Zadre na Šubićevcu, gdje ćemo odati počast molitvom odriješena za pokojnog generala kao i za sve pokojne branitelje u domovinskom ratu.

 

  • U subotu, 17. 10. je DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE sa zajednicom mladih BOŽJA POBJEDA iz Zagreba. Program započinje u 18h sa svetom misom, zatim je slijedi slavljenje, nagovor i klanjanje. Božja pobjeda je zajednica koja djeluje u sklopu Obnove u Duhu Svetome (ODS). Trenutno zajednicu čini 80-ak aktivnih članova te više od 120 alumni članova. Zajednica aktivno organizira susrete u Zagrebu četvrtkom navečer za sve mlade koji se žele pridružiti molitvi i slavljenju, a na njima se okupi i oko 500 ljudi. Također, organiziraju i klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom svake zadnje subote u mjesecu. Pozivamo mlade i vjernike da dođu na duhovnu obnovu.

 

  • Započela je molitvena inicijativa ”40 dana za život” u gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik koja traje do 1. studenoga 2020. Molitva i bdijenje će se održavati svaki dan od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu i neka ovaj početak bude kraj pobačaju u tvome gradu.
Povezani članci

Najnovije vijesti