NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (11. – 18. lipnja 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (11. – 18. lipnja 2023.)

SVETKOVINA SV. ANTE PADOVANSKOG

zaštitnik samostana i župe.

Svete mise nedjeljom su: 9.30, 11 i 19 sati. Svete mise preko tjedna: 7 i 19 sati.

Program u devetnici sv. Ante:

u 18 sati krunica; u 18.30 sati Molitve sv. Anti; u 19 sati euharistijsko slavlje.

Nakon mise čašćenje relikvija sv. Ante. Slavlje sakramenta ispovijedi od 18 sati. 

NEDJELJA

(11. lipnja)

10. NEDJELJA KROZ GODINU

8. dan devetnice predvodi don Josip Šimatović, upravitelj Svetišta hrvatskih mučenika na Udbini.

PONEDJELJAK

(12. lipnja)

9. dan devetnice predvodi

p. STJEPAN IVAN HORVAT, misionar Krvi Kristove.

UTORAK

(13. lipnja)

SVETKOVINA SV. ANTE, zaštitnik samostana i župe.

Svete mise: 7, 9 i 11 sati

17.30 sati   Blagoslov djece, ljiljana i kruha sv. Ante.

19.00 sati   Procesija i središnje euharistijsko slavlje

        predvodi p. STJEPAN IVAN HORVAT, misionar Krvi Kristove.

SRIJEDA

(14. lipnja)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.30 sati.
ČETVRTAK

(15. lipnja)

Nakon mise je klanjanje pred Presvetim Sakramentom.
PETAK

(16. lipnja)

Svetkovina Presvetog Srca Isusova. 

Posebno se slavi u Samostanu sv. Lovre na Gorici i u Župi Srca Isusova na Baldekinu.

Prije mise u 18.45 sati je pobožnost Srcu Isusovu.

SUBOTA

(17. lipnja)

Bezgrešno Srce Marijino (Spomendan)

Ministranti imaju susret u 11 sati.

NEDJELJA

(18. lipnja)

11. NEDJELJA KROZ GODINU

 

OSTALE OBAVIJESTI

  • Dragi župljani i štovatelji sv. Ante,pred nama je svetkovina sv. Ante, sveca svega svijeta, nebeskog zaštitnika našeg samostana i župe. Nalazimo se DEVETNICI i ovdje na Šubićevcu duhovno se pripremamo za proslavu svoga nebeskog zaštitnika. Program u devetnici: od 18 sati ispovijed; u 18 sati krunica; u 18.30 sati Molitve sv. Ante; u 19 sati euharistijsko slavlje; nakon mise čašćenje relikvija sv. Ante.  Ova dana devetnice sv. Ante propovjednici su: don Josip Šimatović i p. Stjepan Ivan Horvat. 

Nadamo se i želimo da devetnica kao i sama svetkovina sv. Ante budu dani naše duboke duhovne obnove, da će nas obogatiti i duhovno osvježiti te pobuditi u nama zanimanje za Krista. Molimo zajedno pred relikvijama sv. Ante s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi od svakog grijeha i učvrsti vjeru u našim obiteljima.

Na samu svetkovinu sv. Ante 13. lipnja jutarnje svete mise su: 7, 9 i 11 sati te u 17.30 sati sveta misa (blagoslov djece, ljiljana i kruha sv. Ante). Procesija i središnje euharistijsko slavlje u 19 sati predvodi p. Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove.

Neka nam život sv. Ante dadne svetost koju je on imao, priskrbi nam ono što je on smatrao važnim, a to je život po Kristu Gospodinu. To je sv. Ante svjedočio i životom nas na to potiče. Neka Vas prati zagovor sv. Ante Padovanskog sa Šubićevca.

Dobro nam došli.

 

  • Naša samostanska crkva sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu je dobila novi kameni ambon koji će krasiti našu crkvu, a izvođač je bio Tvrtka Kameni zid d.o.o. koji upravlja obitelj Melvan. Blagoslov novog ambona će biti preko svete mise u utorak, 13. 6. u 19 sati kada slavimo svojega zaštitnika sv. Antu. Ista tvrtka je izradila i kameno postelje na kojem će biti postavljen relikvijar sv. Ante.
  • Dragi župljani, sve Vas pozivam da se odazovete za organizaciju naše župne fešte na svetkovinu sv. Ante ispred crkve na platou gdje će biti organizirano druženje tj. narodno veselje. Stoga, pozivamo naše domaćice i domaćine da utorak, 6. od 16 sati u dvoranu našim volonterima donesete svoje delicije (hranu, kolače, piće….) kako bi počastiti naše goste i zajedno proslaviti našu župnu feštu. Nadam se da ćete pozdraviti ovu inicijativu i rado se odazvati.
  • Pozivamo vas na dokumentarni film Davor – humani centar svijeta, koji je snimila udruga Nazaret, prognanih Hrvata Banja Luke i banjalučkog područja. Film kroz iskaze svjedoka – prognanika i žitelja Davora, koji su ih prihvatili, govori o progonu, čamcima preko Save, 25.000  Hrvata  iz banjalučkog kraja 1995.  u samo mjesec i pol dana, nakon oslobodilačke operacije Oluja. Film će biti prikazan u nedjelju, 18. 6. 2023., s početkom u 20 sati u našoj samostanskoj dvorani. Nakon filma druženje sa udrugom Nazaret.

Veselimo se vašom dolasku.

Povezani članci

Najnovije vijesti