RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (1. – 8. prosinca 2019.)

0
61

Prva nedjelja došašća

 

Utorak: sv. Franjo Ksaverski, prezbiter (spomendan)

Srijeda: sv. Barbara, djevica i mučenica

Petak: sv. Nikola, biskup (spomendan)

Subota: sv. Ambrozije, biskup i crkv. naučitelj (spomendan)

 

PONEDJELJAK

(2. prosinac)

Od danas započinju mise zornice u 6.30 sati – svako jutro osim nedjelje.

Članovi Župnog caritasa imaju svoj susret u 19 sati.

Franjevačka mladež – Frama u 20.30 sati.

UTORAK

(3. prosinac)

Franjevački svjetovni red (OFS-a) svoj susret ima u 18.30h.
SRIJEDA

(4. prosinac)

Probe pjevanje: Zbor sv. Ante u 18.30h; Dječji zbor ”Ljiljani” u 17.30h.

Likovno-kreativna radionica i Dramska grupa u 17.30 sati.

ČETVRTAK

(5. prosinac)

Vjeronauk za prvopričesnike: u 10h i 17h.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 18h u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.

PETAK

(6. prosinac)

Vjeronauk za krizmanike će biti u 17h.
SUBOTA

(7. prosinac)

Ministranti imaju susret u 11h.
NEDJELJA

(8. prosinac)

DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA.

U župi organiziramo doček sv. Nikole za djecu do 4. razreda (uključivo) osnovne škole. Susret djece sa sv. Nikolom biti će u nedjelju 8. prosinca nakon župne svete mise oko 11h sati u župnoj velikoj dvorani.

Uz prigodan program, sv. Nikola će podijeli darove djeci.

  • U nedjelju, 8. 12. je svetkovina Bezgrješnog začeća BDM. Posebno se slavi u župi Crnica. Svečana sveta misa je u 9.30h koju predvodi fra Šimun Markulin, profesor na KBF u Splitu.
  • Župnik će kroz došašće pohoditi starije i bolesne u našoj župi (subota, 12.) koji se žele ispovjediti i pričestiti za Božić. Prijavite svoje starije i bolesne u župni ured ili poslije svetih misa!
  • Na stoliću za duhovni tisak možete uzeti PLAN RASPOREDA ZA BLAGOSLOV OBITELJI. U došašću i božićnom vremenu lijep je običaj da sveće­nici posjećuju obitelji u župi i zazivaju na njih Božji blagoslov. Zato je važno da se obitelj oku­pi na molitvu kad dođe svećenik. Blagoslov nije nešto što svećenik “obavlja sam”, nego je to stvar obitelji. Obitelj moli blagoslov. Ona se stavlja pod zaštitu Svevišnjega Boga. Običaj je da se prilikom blagoslova obitelji daje i godišnji dobrovoljni doprinos za crkvu. Ako netko nije u situaciji da bi dao svoj dopri­nos, to nikako nije razlog da se ne primi sve­ćenik i da se ne zazove Božji blagoslov na tu obitelj. Zato otvorite vrata svoga doma Bož­jem blagoslovu i Božjoj milosti.
  • Jednolisni kalendar za 2020. god. u izdanju našeg Franjevačkog samostana i Župe dijelit ćemo kao i dosada u blagoslovu obitelji, ali se može uzeti i u sakristiji nakon svetih misa.
  • Pozivamo Vas večeras na DUHOVNI KONCERT – Večer slavljenja. Gosti su Matej Galić i slavljenički tim “Yeshua”, iz Osijeka koje zadnje dvije godine služe kroz slavljenje na evangelizacijskim susretima i seminarima. Sveta misa je u 18h koju će animirati naši gosti, nakon mise slijedi svjedočanstvo samog Mateja Galića, a oko 19h započinje koncert. Dođimo na večer slavljenja Boga pjesmom i molitvom. DOŠAŠĆE – s vjerom iščekujemo Kristov dolazak.