NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (1. – 8. ožujka 2020.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (1. – 8. ožujka 2020.)

PRVA KORIZMENA NEDJELJA – ČISTA

Čista se zove jer dolazi odmah iza Čiste srijede (Pepelnice).

Započinje proljetni kvatreni tjedan, posvećen pokori i obraćenju.

Tjedan završava Liturgijom kvatri u subotu, 8. ožujka.

Svete mise nedjeljom u: 10 i 18 sati.

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se sv. krunica u 17.30 sati.

Svakog petka u korizmi križni put u 17.15h.

 

 

 

NEDJELJA

(1. ožujak)

ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’ (11.15h – 13.15h; 19.15h – 21.45)
PONEDJELJAK

(2. ožujak)

Susret članova župnog caritasa u 18.30 sati u župnoj dvorani.

Franjevačka mladež – FRAMA ima susret u 20.30h na Meterizama sa

ostalim framama iz grada Šibenika.

ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’ (7.30h – 9.30h; 18.30h – 20.30h)

UTORAK

(3. ožujak)

Franjevački Svjetovni red u 18.30 sati.

ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’ (7.30h – 9.30h; 18.30h – 20.30h)

SRIJEDA

(4. ožujak)

Probe pjevanja za  dječji zbor ”Ljiljani” u 17.30 sati.

Probe pjevanja za zbor sv. Ante u 18.30 sati.

Likovno-kreativna radionica – u 17.30h.

ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’ (7.30h – 9.30h; 18.30h – 20.30h)

ČETVRTAK

(5. ožujak)

ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’ (7.30h – 9.30h)

Vjeronauk za prvopričesnike: u 10h i 17h.

Nakon večernje mise u 18h je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.

PETAK

(6. ožujak)

ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’ (7.30h – 9.30h)

2. KORIZMENI PETAK.

Pobožnost križnog puta u 17.15h (predvode prvopričesnici) U 18h sveta misa s propovijedi – prevodi FRA IVAN MACUT, prof. na KBF u Splitu. Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmenu duhovnu obnovu.

SUBOTA

(7. ožujak)

ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’ (7.30h – 17.30h).

CJELODNEVNO KLANJANJE PRED PRESVETIM (od 7.30h do 17h).

Liturgija kvatri.

Ministranti imaju susret u 11 sati.

 

  • Susret krizmanika sa područja grada Šibenika s ocem biskupom u Katoličkoj osnovnoj školi. Početak susreta je u 10 sati, molim roditelje da djecu dovezu do Katoličke osnovne škole. Krizmanici nemaju u petak vjeronauk. 
  • Volonteri caritasa pozivaju: neka naša korizmena odricanja pomognu siromašnima! Na izlazu iz crkve možete uzeti KARITASOVE KUTIJICE. Priloge u kutijicama za siromašne donijeti pri kraju korizme (na Cvjetnicu) u crkvu. 
  • Započele su prijave za SHKM 2020 Zagreb. Održana je prva kateheza za mlade. Pozivamo mlade koji žele ići da mogu doći prijaviti se na našem drugom susretu i katehezi. Druga kateheza će biti održana u ponedjeljak, 24. 02. u župnoj dvorani s početkom u 20.30h. Više detalja o samom putu biti će objavljeno po završetku prijava koje završavaju 15.03.2020. 
  • FRANJEVAČKI SAMOSTAN I ŽUPA SV. ANTE organizira HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE ZA MLADE subota, 03. 2020. Prijave za hodočašće svaki dan nakon večernje svete mise u 18h ili kod župnika. Cijena je 150kn. U cijenu je uračunat i ručak. Plaćanje je odmah po prijavi. Prijave su najkasnije do 8. 03. Detaljnije možete vidjeti na plakatu.
  • Prvi put u Župi organiziramo u suradnji sa Franjevačkim Svjetovnim Redom ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’, pod geslom ‘’Riječi tvoje, Gospodine, srce slade’’. Ps 19,9. Povod za ovu inicijativu je prije svega vrijeme Korizme u koju ulazimo priprave za blagdan Uskrs. Potrebno je probuditi vjeru i krenuti na put obraćenja, a ima li boljeg načina nego dopustiti da riječi Božje glasno odjeknu među nama i donesu plodove milosti.

S čitanjem Biblije – od korica do korica – krenut ćemo u danas na Prvu korizmenu nedjelju nakon župne svete mise u 10:00h. Na početku svete mise, u svečanoj procesiji, u crkvu ćemo unijeti i položiti na oltar knjigu Svetog pisma. Kroz ovih 5 tjedana čitanje će se prekidati poslijepodne samo četvrtkom i petkom. Vrijeme određeno za čitanje pojedinca je 30 minuta. Čitati mogu svi oni koji znaju čitati – od najmlađih pa do najstarijih. Osoba koja čita oko svoga vrata imat će šal kojega će predavati slijedećem čitaču, što simbolično označava jedinstvo Božje riječi kao i povezanost čitave zajednice vjernika.

Željeno vrijeme čitanja možete se upisati u listu rasporeda čitanja nakon svetih misa. Poželjno bi bilo da obitelji dođu zajedno i čitaju jedni iza drugih. Na taj način pročitana Božja riječ će mijenjati cijelu obitelj donoseći joj blagoslov. Korizma je vrijeme odricanja i djela ljubavi, stoga iskoristimo ovo milosno vrijeme i neka nam vrijeme čitanje Božje riječi bude osobna korizmena odluka da u vlastitom životu živimo u Duhu i budemo iskreni slušatelji i vršitelji Božje riječi.

Molimo sve one koji se upišu da poštuju svoj termin čitanja i dođu pola sata ranije u crkvu kako bi se u tišini pripremili da pročitaju Božju riječ. Neka riječ Božja koja će glasno odjeknuti u našoj crkvi i biti posijana u mnoga srca urodi stostrukim plodovima i u naša srca donese mir i blagoslov kao i za čitavu našu župu. 

  • Inicijativa 40 dana za životorganizira molitvu za nerođene ispred šibenske bolnice od veljače do 5. travnja od 8 do 20 sati. 
  • U Kninu, 28. ožujka održava se biskupijski susret obitelji. Tko želi ići može se prijaviti nakon svetih misa. 
  • Na izlazu iz crkve uzmite korizmeni listić sa događanjima koji nas očekuju u korizmi.
Povezani članci

Najnovije vijesti