NaslovnicaPastoralne aktivnostiFRAMAPrikazivanje filma i humanitarna akcija

Prikazivanje filma i humanitarna akcija

 

Frame Grada Šibenika: Šubićevac, Gospa van Grada, Dubrava i Meterize organiziraju povodom obilježavanja stradanja i okupacije Vukovara prikazivanje dokumentarno-igranog film „GLAVU DOLE, RUKE NA LEĐA”, od autora Stipe Majića Pipe, hrvatskog branitelja s Trpinske ceste. Ovo je projekt humanitarnog karaktera te se organizira pod sloganom “100 DANA VUKOVARA – 100 GRADOVA ZA VUKOVAR” te bi tako željeli pozvati na zajedništvo hrvatskog naroda kao i na sjećanje na sva stradavanja tijekom Domovinskog rata.

Film će biti prikazan u Samostanu sv. Ante na Šubićevcu u ponedjeljak, 18. 11. 2019. u 19.30h u samostanskoj dvorani.

Framaši će već od nedjelje, 17. 11. 2019. nakon svetih misa po svojim župama dijeliti svijeće-lučice koje su sami ukrasili povodom obilježavanja dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i na žrtvu Vukovara i Škabrnje, te tako da će svatko moći uzeti svijeću i upaliti je u svojim domovima toga dana za Vukovar i Škabrnju. Svijeće će se dijeliti besplatno.

Sve vas pozivamo da se odazovete na prikazivanje filma i svojim dobrovoljnim donacijama pripomognete za realizaciju također dokumentarnog filma naziva „OTKRHNUTI 402” od istog autora Stipe Majića Pipe. Fabula filma je o 402 poginule djece tijekom velikosrpske agresije i Domovinskog rata.

Prikupljena sredstva će biti donirana AMICO STUDIO d.o.o. iz Zagreba.

 

Povezani članci

Redovni susret FRAMe

Najnovije vijesti