NaslovnicaNovostiPosjet bogoslova

Posjet bogoslova

Sedmu vazmenu nedjelju 29. svibnja 2022. godine bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja predvođeni magistrom fra Ivanom Režićem, a na poziv župnika fra Marija Radmana, posjetili su Župu svetog Ante Padovanskoga u Šibeniku na Šubićevcu.
Sveta misna slavlja u 9 i 30 i u 11 sati predvodio je fra Ivan u koncelebraciji s gvardijanom i župnikom fra Marijom. Misno slavlje animirali su posluživanjem oko oltara ministranti, a pjevanjem i čitanjem franjevački bogoslovi.
Pri koncu misnih slavlja bogoslovi treće godine Filozofsko-teološkog studija Katoličko bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu fra Valentino Radaš i fra Oliver Marčinković iznijeli su svoja svjedočanstva o duhovnom pozivu.
Fra Mario je zahvalio magistru i bogoslovima na njihovom dolasku te izrazio želju i nadu za buđenjem duhovnih poziva iz Župe Šubićevac te je i fra Ivan potakao na molitvu za duhovna zvanja.
Nakon misnog slavlja bratsko druženje nastavljeno je u samostanskom blagovalištu, a ručku su se pridružila i ostala braća franjevci iz samostana i samostanskog okružja.
Nakon ručka bogoslovi su s fra Lazarom Pericom posjetili župni pastoralni centar u Župi Uznesenja Marijina u Bilicama te se okušali u sportskim vještinama.
Po odlasku iz Župe Bilice bogoslovi su posjetili franjevačke novake i stariju braću na otočiću Visovcu te su zajedno izmolili Večernju. Nakon bratske čašice razgovora pozdravili su se s braćom te pošli put Splita i Franjevačkog klerikata na Trsteniku.

fra Mate Šakić

preuzeto sa franjevci-split

 

 

Povezani članci

Najnovije vijesti