NaslovnicaNovostiNedjelja Božje Riječi - 22. siječnja 2023.

Nedjelja Božje Riječi – 22. siječnja 2023.

Apostolskim pismom Aperuit illis (Otvori im oči) od 30. rujna 2019. godine papa Franjo je treću nedjelju kroz crkvenu godinu proglasio Nedjeljom Božje Riječi.
Ove godine tu nedjelju slavimo danas 22. siječnja 2023. kada smo Župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu svečano proslavili preko župne svete koju je predvodio fra Mario Radman, gvardijan i župnik, uz koncelebraciju s braćom svećenicima: fra Šimun Markulin, prof. na KBF-u u Splitu, definitor i župnik Kozice i Zavojana, fra Nikola Ćurčija, fra Dujo Boban i fra Frano Samodol.
U homiliji koju je izrekao fra Šimun Markulin na poseban način nam je stavio na srce važnosti Svetoga Pisma za izgrađivanje duhovnosti.
Prilika je to da se još jednom naglasi ne nešto što već ne znamo, nego da se iznova posvijesti važnost značaja Božje Riječi u životu Crkve. Sveto pismo trebalo bi biti temelj života i djelovanja Crkve jer u njemu nam na najjasniji način blista slika Boga koju nam je kao Crkvi naviještati suvremenom svijetu. Tek će po čitanju i meditiranju Božje Riječi u vjernicima rasti zrelo i odgovorno kršćanstvo koje će biti oslobođeno sebe i svojih interesa, a biti usmjereno na nasljedovanje Krista koji je prvi bio poslušan Očevoj Riječi. Iz tog razloga nam je i darovana Nedjelja Božje Riječi kako bi u krilu naše mjesne Crkve narodu Božjem još jednom naglasili važnost čitanja i meditiranja Riječi Božje po kojoj nam Bog i danas progovara.
Vjernik hranjen Božjom Riječju moći će lakše odolijevati napastima suvremenog svijeta koji ga uvelike želi materijalizirati te svesti na biće koje tek zadovoljava svoje potrebe. Hranjen Riječju Božjom vjernik u sebi izgrađuje novo srce, a samim time i novoga čovjeka koji će sve više biti na sliku Krista.
Na kraju misnog slavlja gvardijan i župnik fra Mario je pozdravio fra Duju Bobana novog člana našeg samostana koji se vratio iz Kanade gdje je zadnjih 50 godina živio i pastoralno djelovao za naše hrvate koji žive u Sjevernoj Americi. Od sada fra Dujo će biti na raspolaganju za ispovijed i svetu misu koliko mu zdravlje bude dozvoljavalo. Našem bratu želimo dobrodošlicu i neka ga Božji blagoslov.
 
 
Povezani članci

Najnovije vijesti