NaslovnicaNovostiNAJAVA: IZLOŽBA O EUHARISTIJSKIM ČUDIMA

NAJAVA: IZLOŽBA O EUHARISTIJSKIM ČUDIMA

Zadovoljstvo nam je najaviti Međunarodnu izložbu o euharistijskim čudima – djelo rano preminulog Carla Acutisa, petnaestogodišnjeg mladića iz Italije kojeg je papa Franjo proglasio blaženikom i stavio kao uzor mladima, a i starima, u ljubavi prema Bogu, Isusu Kristu, Euharistiji, Gospi i svetoj Katoličkoj crkvi.
 
Ova izuzetno motivirajuća izložba ima za cilj približiti neprocjenjivu vrijednost Euharistije – živog susreta s Isusom Kristom i ojačati ljubav prema najvećem čudu Ljubavi – dodiru beskrajne ljubavi Isusova Srca.
 
Carlo je rekao: “Euharistija je moja autocesta prema Nebu. Ne osjećam potrebu ići u Jeruzalem jer Jeruzalem imam u svakoj crkvi, a to je Svetohranište gdje mogu u svakom trenutku naći Isusa. Naš cilj mora biti Vječnost.“
 
Da! U Carlovom ruksaku na putu za Nebo nikada nije nedostajala svakodnevna sveta misa, sveta pričest, molitva Gospine krunice, čitanje Evanđelja, Euharistijsko klanjanje, tjedna ispovijed i spremnost uskratiti sebi da bi to nešto darovao drugima. To je bio program Carlova života.
 
U svekolikim kušnjama i punini vremena koje nas pritišće i hladi vjeru, nadu i ljubav, usudimo se i mi poput Carla doći svakodnevno na Izvor vode žive – posvećivati naše dane i sigurno koračati prema Vječnoj gozbi ljubavi – s Isusom blagovati u Novom Jeruzalemu.
 
Izložba će biti otvorena 19. siječnja 2023.  Ovaj veliki događaj za Župu i naš grad započet ćemo u 17:15 sati molitvom svete krunice, otajstva Svjetla s razmatranjima o Carlovom životu. Zatim će uslijediti sveta misa 18 sati koju će predslaviti fra Šimun Markulin, prof. na KBF-u u Splitu. Nakon mise će biti euharistijsko klanjanje i svečano otvaranje izložbe.
 
Dođite na Svadbu ljubavi i pozovite svoje prijatelje, braću i sestre.
 
Nahranimo se i napojimo, osjetimo to žuđeno zajedništvo za kojim Isus čezne – „budite jedno kao što smo moj Otac i ja Jedno“, a zatim iziđimo u svakodnevicu života i nosimo Isusa na naše periferije – budimo živa Pokaznica, živo Evanđelje – radost svoga Gospodina.
 
 
 
Povezani članci

Najnovije vijesti