NAJAVA: Blagoslov obitelji u vremenu korizme

0
120

Dragi župljani, poštovane obitelji!

Svećenik godišnje obilazi obitelji na području župne zajednice, s njima moli i blagoslivlja ih u Kristovo ime.

Zbog posebnih okolnosti, prošle godine nismo mogli održati blagoslov obitelji u vremenu došašća – kako smo uobičavali do sada, nego je blagoslov prebačen u korizmeno vrijeme, prema odredbi našeg biskupa. Pozorni na upute crkvenih i civilnih vlasti, godišnji blagoslov i pohod obiteljima u našoj župi organizirat ćemo na drugačiji način, i to prema dva modela.

1) Pojedinačni blagoslov. Obitelji se prijavljuju svećeniku, a to znači da nećemo ići prema postojećem popisu obitelji, već isključivo prema prijavama. Obilazak obitelji započinjemo na Pepelnicu ili Čistu srijedu (17. veljače 2021.), prema rasporedu kojeg ste dobili. Prilikom blagoslova poželjno je da na okupu budu svi članovi obitelji, da se pripremi Sveto pismo, križ i posvećena voda na vidljivome mjestu. One obitelji koje žele svećenikov blagoslov u svome domu neka mi se jave  u sakristiji nakon svetih misa, telefonom u uredovno vrijeme župnog ureda (022.214.294, od 16.00 do 17.30 h) ili elektroničkom poštom (zupasubicevac@gmail.com).

2) Zajednički blagoslov. Obitelji ili njihovi predstavnici dolaze u crkvu sv. Ante Padovanskog, gdje ćemo slaviti večernju misu (18.00 h) i blagosloviti nazočne. To ćemo učiniti od 22. do 27. veljače 2021., a za svaki dan bit će određene ulice odnosno kvartovi. Iz crkve ćete moći ponijeti blagoslovljenu vodu (donijeti bočicu sa sobom) i sol (donijeti sa sobom na blagoslov) te uzeti sličicu za vrata obiteljskog doma.

Hvala na razumijevanju!

Po zagovoru sv. Ante, neka vas blagoslovi svemogući Bog. 

fra Mario Radman, župnik