Molitve Gospi Lurdskoj

Molitva pod zaštitu Gospe Lurdske

O, Marijo, Majko mudrosti i dobrote, pogledaj milostivim okom na duhovne i tjelesne potrebe moje obitelji. Oni, koje ljubim, žive u svijetu čiji je duh protivan evanđeoskim savjetima, te su tako izloženi da sagriješe i da budu robovima ljudskoga obzira. Ja te dakle zaklinjem da ih štitiš i od zla braniš, te čvrsto priljubiš svetoj Crkvi!
Neka se uvijek po njima vrši volja Božja i neka u žrtvama, koje budu prinosili, uvijek odsijeva duh veledušja i kršćanske ljubavi! Ne dvojim ni najmanje da ćeš štititi moju obitelj, ali te molim da samo učiniš, da se u svakoj potrebi k Tebi utječemo i da ne prestanemo za života i na smrti moliti se Tebi i imati čvrsto pouzdanje u Tvoju zaštitu.

Majko Božja Lurdska, moli za nas!

Molitva Gospi Lurdskoj

Sjeti se, Majko Božja Lurdska, one neizmjerne dobrote i moći kojom si sašla sa nebesa i više se puta ukazala u špilji, da nama siromašnim grješnicima doneseš pomoć. Puna pouzdanja u Tvoju veliku dobrotu i milost, dolazim k Tebi da isprosim Tvoju pomoć i zaštitu, jer se još nikada nije čulo da bi Ti zapustila onog koji se je k Tebi utekao.
O prečista Djevice, Majko Božja Marijo, molim Te daj mi sve za moje spasenje potrebite milosti. Ne dvojim ni najmanje da me nećeš uslišati, jer se od srca kajem za sve svoje grijehe i obećajem da ću ti vjerno služiti. Čuj, dakle, milostivo, o mila Majko molitvu moju i dobrostivo me usliši. Amen.

Majko Božja Lurdska, moli za nas!

 

MOLITVA NA ČAST MAJKE BOŽJE LURDSKE

Bože Oče naš, među svim stvorenjima stvorio si Mariju, savršeno stvorenje, „Bezgrešno začeće“. Ona je u Lurdu izgovorila svoje ime koje je Bernardica ponavljala. Bezgrešna, ovo je vapaj nade: zlo, grijeh i smrt više nisu pobjednici. Marijo, znaku nade, zoro spasenja! Marijo, ti, nevinosti i utočište grešnika,
moli za nas!
Zdravo Marijo….

Gospodine Isuse, dao si nam Mariju za našu Majku. Ona je sudjelovala u tvojoj muci i uskrsnuću. U Lurdu se ukazala Bernardici, ražalošćena zbog naših grijeha ali obasjana tvojim svjetlom. Po njoj, tebi, Isuse, povjeravamo radosti i žalosti svoje osobne, onih koji su bolesni, kao i cijeloga čovječanstva. Marijo, naša majko, naše pouzdanje i naša pomoći, moli za nas!
Zdravo Marijo….

Duše Sveti, duše ljubavi i zajedništva. U Lurdu je Marija, po Bernardici, tražila da se sagradi kapela i pozivala ljude da tu dolaze. Nadahni Crkvu, koju Krist gradi na Petrovoj vjeri, da bude jedno. Upravljaj hod Crkve u vjernosti i odvažnosti! Marijo, koja si ispunjena Duhom Svetim, koja si zaručnica i službenica, koja si uzor kršćana i majčinsko lice Crkve, moli za nas.
Zdravo Marijo…

Povezani članci

Najnovije vijesti