NaslovnicaNovostiKorizmena duhovna obnova - Alan Hržica i MZSI (4.3.2023.)

Korizmena duhovna obnova – Alan Hržica i MZSI (4.3.2023.)

U Franjevačkom samostanu i župi Sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu u Šibeniku u subotu, 4. ožujka 2023. na proslavu 58. obljetnice smrti časnog sluge Božjega fra Ante Antića održana je korizmena duhovna obnova.
Časni sluga Božji o. fra Ante Antić, rođen je 16. travnja 1893. u mjestu Šepurine (otok Prvić) kao šesto od desetero djece u kršćanskoj obitelji, oca Tome i majke Tade. Primio je sakrament krštenja 8. svibnja 1893. u župnoj crkvi sv. Jelene. Nadjenuli su mu ime Ante-Marko. Ime Ante dali su u čast sv. Ante Padovanskog jer su se roditelji zavjetovali da će, ako “Tada rodi zdravo dijete dati ime Ante i poslat će ga da po Božjoj volji postane redovnik-svećenik u Redu sv. Ante”. Drugo ime Marko dodali su na spomen prvome djetetu koje je umrlo u prvoj godini rođenja. Već kao sjemeništarac, a potom kao klerik i svećenik, fra Ante se isticao izvanredno kreposnim životom, osobito čistoćom i dobrotom srca, poniznošću, jednostavnošću, ljubavlju prema Kristu i Bl. Djevici Mariji, vjernošću Crkvi, svome franjevačkom redu i provinciji. Istodobno, uronjen u Boga, bio je blizak ljudima i njihovim potrebama i problemima. Zbog svega toga, već za njegova života, nastao je glas o njegovoj svetosti. Glas se nastavio širiti i poslije smrti. Mnogi se preporučuju njegovu zagovoru kod Boga ili mu zahvaljuju za primljene milosti. To je bio dovoljan razlog da se godine 1984. pokrene postupak za njegovo proglašenje blaženim i svetim.
Početak duhovne obnove započeo je molitvenom franjevačke krunice koju je predvodio Franjevački svjetovni red, zatim je u 18 sati Svetu misu predvodio fra Mario Radman, župnik i gvardijan.
Posebni gosti su bili Alan Hržica i članovi Molitvena zajednica Srce Isusovo iz Zagreba koji su predvodili animiranje Svete Mise.
Alan Hržica je na kraju euharistijskog slavlja održao vlastito svjedočanstvo vjere u kojem je iznio svoj dio života kada je živio bez Krista, a nakon jedne duhovne obnove u Taboru u Samoboru njegov svjetovni život se počeo mijenjati.
Nakon svjedočenja uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom.
 
 

 
 
Duhovna obnova završena je molitvom slavljena u kojem su vjernici duhovnim pjesmama zahvaljivali za milosni susret ove duhovne obnove. Bilo je suza radosnica, silnog mnoštva vjernika i svi smo osjećali posebnu radost i zajedništvo.
 
 
 
 

 
Neka vas Duh Sveti u svemu prosvjetljuje, vodi i čuva. To vam moli i želi uz sveti blagoslov nevrijedni i beskorisni sluga u Gospodinu. (Fra Ante Antić)
 
 
Povezani članci

Najnovije vijesti