NaslovnicaNovostiIzlet ministranata, dječjeg zbora i Framaša u Liku (18.6.2022.).

Izlet ministranata, dječjeg zbora i Framaša u Liku (18.6.2022.).

U subotu 18. lipnja 2022. Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu je organizirala kao i svake godine izlet za ministrante, dječji zbor, framaše i likovno kreativnu radinonicu, koji su kroz ovu vjeronaučnu i školsku godinu vrijedno pomagali u župi u raznim događajima i bili desna ruka župniku.
Krenuli smo u 7h ispred crkve sv. Ante na Šubićevcu prema Ranchu Dolina Jelena u Rakovici na Plitvicama na kojoj su se djeca, mladi, a i odrasli jako zabavili, naučili nešto novo, obogatili svoje znanje i možda neki prvi put vidjeli i hranili jelene. Nakon Doline jelena smo se kratko odmorili i okrijepili te krenuli prema Starom Drežnik Gradu koji se već spominje u 12. stoljeću, gdje smo uživali u prirodi, nakon čega smo otišli na ručak u Plitvice.
Siti i veseli krenuli smo u nove pobjede prema Udbini, crkvi Hrvatskih mučenika gdje smo slavili svetu misu zahvalnicu koju je predvodio naš župnik i gvardijan fra Mario Radman. Nakon mise rektor crkve Hrvatskih mučenika na Udbini vlč. Josip Šimatović nas je pozdravio i održao kratki govor o mozaiku u crkvi i povijesti Udbine. Poslije upoznavanja detalja o crkvi, svi smo se zajedno okrijepili, imali slobodno vrijeme gdje su se djeca igrala, pjevala, slavila Boga, a framaši učili ples koji su djeca jako zavoljela. Na kraju našeg lijepog putovanja krenuli smo prema kući, pjevajući nasmijani i veseli .
Zahvalni smo dragom Bogu što nam je podario ovako predivan dan pun veselja i pjesme, koji nas je pratio na ovom putu, dao nam snagu i izlio veliku milost na sve nas, slava Mu i hvala!
Tekst: Tea Krečak, framašica
Foto: Ivana Radan, framašica
 
 

 

 

 

Povezani članci

Najnovije vijesti