Tražilica

Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Last Week
Ovaj mjesec
Last Month
Ukupno
146
351
1929
911273
6854
9284
915629

Vaša IP adresa je: 54.166.199.178
Server Time: 2017-10-17 09:37:00
Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Početna

PROSLAVA BLAGDANA SV. FRANJE ASIŠKOG I OBRED PREMINUĆA

     Kroz trodnevnicu od 1. do 3. listopada, tijekom koje smo molili krunicu, slavili večernja euharistijska slavlja, gledali film o sv. Franji pripremali smo se za blagdan sv. Franje Asiškog, sveca čitavog svijeta. 

Zadnjeg dana trodnevnice, nakon euharistijskog slavlja, svečano je proslavljen Memoria Transitus – Obred preminuća Serafskog oca Franje. Euharistijsko slavlje i Obred preminuća predvodio je fra Mario Radman, župnik i gvardijan, uz koncelebraciju braće franjevaca koji žive u samostanu. Obred su animirali svećenici, članovi OFS-a i Frame, a za orguljama je bio fra Krešimir Mihelić. 

    Sam blagdan sv. Franje, kao i svi članovi velike Franjevačke obitelji širom svijeta, proslavili smo   svečanim euharistijskim slavljem koje je također predvodio fra Mario Radman, uz koncelebraciju fra Žarka Maretića i fra Mate Topića. 

   U svojoj homiliji o. Gvardijan, nastojeći potaknuti vjernike na nasljedovanje sv. Franje, između ostalog, istaknuo je:

„Evo nam pred očima sv. Franje Asiškog … njega je Bog poslao kao riječ Kristovu, da podsjeti ljude na Evanđelje, Evanđeoske vrijednosti, da primjerom pokaže kako ih živjeti … Franjo tada postaje živa riječ Kristova, življeno Evanđelje … Mi smo sada dužni biti Mir i Dobro, kao Franjo tada! To širiti, to svjedočiti, to živjeti! Na svim razinama života biti maleni, autentični nasljedovatelji Kristovi – to je naše franjevačko poslanje! Maleni, skromni, ponizni, zauzeti za slabije, bez borbenosti, bez trijumfalizma – to je put Franje. Samo to znači biti velik!“ 

    Proslavu blagdana sv. Franje svojim je pjevanjem predvodio zbor „Sv. Ante“ pod ravnanjem Tine Banovac koja je i svirala orgulje. 

  Nakon euharistijskog slavlja druženje je nastavljeno u prostorijama župe oko bratskog stola kojeg su pripremili članovi OFS-a i Frame. 

Obred preminuća sv. Franje

Proslava blagdana sv. Franje