NaslovnicaNovostiIkona Kraljice Franjevačke obitelji

Ikona Kraljice Franjevačke obitelji

Dragi župljani, u petak, 4. studenoga 2022., u naš Franjevački samostan i župu Sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu dolazi Ikona Kraljice Franjevačke obitelji (Ikona Regina Familiae Franciscanae) koja je nastala 2018. godine u Litvi, ususret 3. europskom kongresu OFS-a i Frame. Blagoslovljena je 17. ožujka 2018. godine u Medininkaiu (Litva) te je počela svoje hodočašće po bratstvima OFS-a i Frame diljem Europe.
Svečani doček Ikone započinje ispred crkve u 17h, gdje će se okupiti naš Franjevački svjetovni red, framaši, krizmanici, ministranti i ostali župljani. Pred ikonom će biti cjelonoćno molitveno bdijenje do subote, 5. studenoga do podne kada ćemo svečano ispratiti Ikonu koju preuzima mjesno bratstvo sv. Franje iz Šibenika. Odazovimo se na ovaj milosni trenutak, izaberi svoju uru bdijenja i utecimo se našoj Majci svetoj Kraljici.
 
Misija, cilj hodočašća ikone je posjetiti sva mjesna bratstva OFS-a i Frame i na taj način pridonijeti rastu osjećaja pripadnosti OFS-u i Franjevačkoj obitelji i povezivanju Franjevačke obitelji u Europi te ostvariti zajedništvo u molitvi.
 
Povezani članci

Najnovije vijesti