DUHOVSKO BDIJENJE

Pedeset dana nakon Uskrsa i deset dana nakon slavlja Kristova uzašašća Crkva slavi treću najveću svetkovinu – Duhove. Spomen je to na veliki događaj silaska Duha Svetoga na prvu Crkvu u Jeruzalemu i nad apostole na sam blagdan židovske Pedesetnice. Taj dan se smatra rođendanom Crkve, koja bi bez Duha Svetoga bila samo još jedna od niza organizacija ili religija. Upravo je Duh Sveti čini Božjom, Kristovom crkvom.

Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu organizira DEVETNICU I DUHOVSKO BDIJENJE uoči svetkovine Duhova. Devetnica započinje u petak, 14. 5. nakon večernje svete mise u 19h. Nakana devetnice i bdijenja za duhovno buđenje naše župe i cijelog hrvatskog naroda.

Zatim, u crkvi sv. Ante će biti izložen Presveti oltarski sakrament nakon večernje mise od četvrtak, 20. 5. i sve do župne svete mise na svetkovinu Duhova u 9h, cijele dane i noći, osim pod svetim misama. Ova tri dana uoči same svetkovine Duhova pozvani ste neobavezno doći i probdjeti u molitvi za našu župu, za naš grad Šibenik i cijelu našu domovinu.

Molimo sve one koji se žele prijaviti i osigurati da Presveti Oltarski Sakrament ni u jednom trenutku ne bude ostavljen bez ljudi, da odaberete jedan ili više termina, možete se prijaviti kao pojedinac, grupa ili zajednica. Ukoliko ipak budete morali otkazati, ljubazno vas molimo da nas o tome obavijestite kako bismo se pobrinuli naći zamjenu za vas.

Muškarce posebno potičemo na popunjavanje noćnih termina.

Prijave nakon svetih misa, putem e-mail adrese: zupasubicevac@gmail.com ili na broj telefona: 022/214 294.